Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oros, MADR: Necesarul de consum al Romaniei, asigurat. Pretul painii nu va creste

oros-madr-necesarul-de-consum-al-romaniei-asigurat-pretul-painii-nu-va-creste

Ministrul Agriculturii, Adrian oros, spune ca necesarul de consum al Romaniei este asigurat, chiar daca seceta creeaza probleme. El a mai spus si ca pretul painii nu va creste, dar a aratat ca e prea devreme sa discutam despre acest lucru intr-acelasi timp.


"Este mult prea devreme sa spunem daca va creste pretul painii, deoarece conteaza ceea ce se intampla in Europa si la nivel mondial. In anii buni, cand a plouat productia de grau in Romania a fost de 7-8 chiar 9 milioane de tone de grau, iar noi consumam 2,5 milioane, maximum 3 milioane de tone. La porumb la fel, productia a fost de 14-15 milioane de tone, iar consumul maxim este 7 milioane de tone. Si daca productia s-ar injumatati, necesarul pentru consum al Romaniei ar fi asigurat", a declarat, duminica, la Digi 24, Adrian Oros.
 
El a precizat ca la ora actuala sunt contraste in agricultura, pentru ca sunt domenii unde se inregistreaza stocuri foarte mari si din acest motiv recomanda consumatorilor sa cumpere numai produse romanesti "ca aceste stocuri sa nu fie irosite si munca acestor tarani sa fie rasplatita".
 
"Intr-adevar si in alti ani legumicultorii, care nu erau in cooperative prin care sa poata sa negocieze niste preturi in supermarketuri, isi vindeau mai greu marfa si in anul acesta s-a schimbat foarte mult comportamentul de cumparare. Sunt si aceste restrictii de circulatie, dar sunt si foarte multe stocuri, nu numai de legume ci si de produse lactate, de carne de pasare, de carne de vita si de fructe. Ce putem face noi ca aceste stocuri sa nu fie irosite si munca acestor tarani sa fie rasplatita? Putem sa facem doua lucruri simple si nu ne costa nimic: sa cautam si sa cumparam doar produse romanesti, iar copiiilor nostri, si acasa si la scoala, sa le spunem sa cumpere si sa consume doar produse romanesti si in cateva luni de zile toate magazinele vor cauta sa aiba pe rafturi doar produse romanesti. In paralel, statul va veni cu scheme de ajutor pentru a compensa aceste pierderi", a explicat Oros.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
Intrebat de ce ar creste pretul painii daca exista suficiente stocuri in Romania, seful MADR avertizeaza ca acest lucru este posibil datorita modalitatii in care este structurata agricultura si industria alimentara romaneasca.
 
"Structura agriculturii romanesti si a industriei alimentare este de asa natura. Jocurile preturilor, mai ales la cereale, le fac marii traderi si marii fermieri, iar Guvernul Romaniei poate interveni doar prin Rezervele de Stat. De aceea am fost nevoiti sa oprim exporturile si de ai aduce la aceeasi masa pe acesti traderi, de a negocia cu ei, in asa fel incat sa ramana suficiente rezerve in Romania, sa avem paine si cereale, iar preturile sa nu creasca. Asta trebuie sa faca fiecare guvern, dar din pacate in timp s-a ajuns intr-o situatie in care dependenta este data de catre cativa agenti mari. Eu am spus inca de a inceputul mandatului meu ca sustin ferma de familie. Daca am avea cateva zeci sau cateva sute de mii de ferme de familie in Romania nu am mai avea aceste probleme si lucrurile le-am regla mult mai simplu si asupra calitatii si asupra cantitatii si asupra pretului. Incercam sa reparam lucrurile, asa cum le gasim incercam sa le dregem", a mai spus ministrul.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016