Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oros, MADR: Refacem infrastructura de irigatii cu bani europeni

oros-madr-refacem-infrastructura-de-irigatii-cu-bani-europeni

Adrian Oros, ministrul Agriculturii, a spus ca infrastructura de irigatii din Romania va fi reconstruita cu bani europeni. Oficialul spera sa putem evita degradarea solului si a pierderea culturilor astfel.


Romania va investi 2,5 miliarde de euro pentru reabilitarea intregii infrastructuri de irigatii, din cele 33 de miliarde de euro care vin de la Uniunea Europeana, 1,1 miliarde de euro vor merge catre infrastructura de desecare si drenaj, iar 2,1 miliarde de euro pentru combaterea eroziunii solului, a anuntat ministrul Agriculturii.
 
"Avem un program de investitii pe acest plan de rezilienta a Romaniei. Toata lumea s-a intrebat ce vom face cu banii dedicati planului de rezilienta a Romaniei. Am avut chiar astazi si saptamana trecuta o intalnire buna cu ministrul Fondurilor Europene in care am cerut sume importante pentru aceste domenii: pentru reabilitarea intregii infrastructuri de irigatii, 2,5 miliarde de euro, pentru infrastructura de desecare si drenaj 1,1 miliarde de euro si aici in parte parte este prins Banatul, dar si alte zone, iar pentru infrastructura de combatere a eroziunii solului 2,1 miliarde de euro", a spus Adrian Oros, la B1 TV.
 
El a explicat ca a incercat sa foloseasca acesti bani pentru infrastructuri importate strategice, astfel incat Planul National Strategic 2021-2027 sa ramana un program destinat fermierilor si platilor pe suprafata. "Sunt bani europeni din programul de rezilienta a Romaniei, din cele 33 de miliarde de euro. Am incercat sa folosesc pentru aceste infrastructuri importate strategice bani din aceasta zona si nu din Programul National Strategic care se va relua din 2021 pana in 2027, si care este destinat fermierilor, platilor pe suprafata si masurilor de sprijin. Ne-am apucat de aceasta strategie de gestionare a apei, care este una mai complexa, lucram la planuri, la programe si in curand vom iesi cu acest program bine conturat, dar si bugetat pe masuri", a adaugat ministrul Agriculturii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Deficitul de umiditate in sol este o problema reala pentru culturile din Romania, 50% din suprafata totala a terenurilor agricole din tara au de suferit din aceasta cauza, potrivit unui studiu realizat de Banca Mondiala. Infrastructura de irigatii actuala este mult redusa in comparatie cu cea din anul 1989; daca atunci aceasta acoperea 2.9 milioane de hectare, degradarea continua a dus la scaderea acestei suprafete pana la 1.1 milioane de hectare.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016