Oros, MADR: Romania nu este de acord ca 30% din PAC sa mearga la clima si mediu
Publicat la data de 03 Iun. 2021 in:
Stiri Adrian Oros, seful MADR, spune ca Romania nu este de acord cu propunerea Parlamentului European prin care 30% din noua PAC ar fi acordati domeniilor mediu si clima.
In cadrul sesiunii prezidate de ministrul portughez pentru agricultura, Maria do Ceu Antunes, au fost furnizate ministrilor o serie de propuneri de compromis, inclusiv in ceea ce priveste conditionalitatea sociala. Romania nu sustine propunerea Parlamentului European ca 30% din alocarea aferenta interventiilor pentru investitii sa fie destinata obiectivelor de mediu si clima. Consideram ca sunt suficiente parghii pentru atingerea obiectivelor de mediu si clima in pilonul II si pilonul I, astfel incat statele membre sa isi mentina flexibilitatea in stabilirea tipologiilor de investitii in functie de nevoile specifice", a spus Oros.
In ceea ce priveste orientarea sprijinului, Oros a subliniat ca Romania respinge plafoanele de un milion de euro la investitii din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) si 500.000 euro la plati directe, precum si luarea in considerare a doar 50% din costurile salariale la stabilirea plafonului per ferma.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
"In ceea ce priveste propunerile pre-alocarilor pentru mediu, Romania este de acord ca toate pre-alocarile sa fie ulterioare realizarii transferurilor intre cele doua fonduri, iar in eventualitatea cresterii procentului FEADR alocat pentru mediu si clima, peste 30%, tara noastra considera ca trebuie incluse in calcul atat contributiile aferente zonelor cu constrangeri naturale cat si bunastarea animalelor, ambele in procent de 100%", subliniaza ministrul Agriculturii.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>