Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oros, MADR: Si fermierii care au porumb afectat de seceta vor fi despagubiti

oros-madr-si-fermierii-care-au-porumb-afectat-de-seceta-vor-fi-despagubiti

Adrian Oros, seful MADR, anunta ca si fermierii care au porumb afectat de seceta vor fi despagubiti.


"Daca ne referim la recolta din acest an, a fost afectata foarte tare, foarte drastic de seceta pedologica extrema si puternica, care s-a rasfrant asupra productiei de cereale insamantate in toamna anului trecut, dar si asupra a ceea ce s-a insamantat in primavara. Daca din cele 2,9 milioane ha insamantate in toamna au fost afectate 1,18 milioane hectare, din nefericire si tot ceea ce s-a insamantat in primavara, si aici ma refer in primul rand la porumb si floare, iarasi avem o cifra destul de mare: peste un milion de hectare afectate. Noi am spus ca facem despagubiri si este normal sa facem aceste despagubiri, iar pentru recolta din primavara despagubirile au ajuns in conturile fermierilor. Guvernul a alocat 850 de milioane de lei, sigur, insuficient, dar atata s-a putut. Nu am putut acoperi toate pierderile pe care fermierii le-au avut (...) Pentru suprafetele insamantate in primavara avem o evaluare, facem verificarile si cautam solutii sa-i despagubim si pe acesti fermieri", a precizat Oros la B1 TV.
 
Ministrul a precizat ca pe termen lung nu aceasta este solutia, pentru ca "despagubirile nu acopera nici pe departe pierderile suferite".
 
"Trebuie sa incetam sa mai fim o agricultura meteo-dependenta si trebuie sa investim foarte mult si foarte repede in aceasta strategie de gestionare a apei si am gasit aceasta oportunitate in programul national de relansare si crestere a rezilientei, unde avem alocate 6,5 miliarde euro, bani care vor trebuie cheltuiti intre 2021 si 2026", a adaugat el.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Intrebat daca vor exista scumpiri din cauza secetei la produsele alimentare si in mod special la paine, seful de la Agricultura a raspuns: "Cu siguranta nu se va intampla acest lucru".
 
"Productiile au fost scazute, dar necesarul de consum pentru grau panificabil este de 2,2 milioane tone. Mai consumam cam 550.000 tone pentru grau seminte, mai sunt cam 400.000 tone pentru grau utilizat in furaje si inca aproximativ 500.000 tone de grau pentru industrializare, alcool. Acesta este consumul intern al Romaniei. Anul acesta am avut o productie de 5,6 milioane tone, deci productia de anul acesta, desi a fost diminuata mult de seceta acopera necesarul de consum", a spus Oros.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016