Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oros, MADR: Stocurile sunt suficiente, insa noua recolta va fi foarte slaba

oros-madr-stocurile-sunt-suficiente-insa-noua-recolta-va-fi-foarte-slaba

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, spune ca stocurile din prezent sunt suficiente pana la noua recolta care, din pacate, "va fi foarte slaba".


Ministrul Agriculturii a fost intrebat, joi, intr-o conferinta de presa, cum sta Romania cu stocurile de alimente si daca pot lipsi unele alimente din cauza secetei.
 
"Sunt suficiente stocuri, noi le monitorizam in continuare.  Foarte multi dintre producatorii nostri si procesatorii nostri au stocuri foarte mari, care nu sunt vandute si au probleme cu acest lucru. Pentru ca s-a schimbat comportamentul de cumparare foarte mult si datorita restrictiilor de miscare, dar nu numai, s-a inchis tot ceea ce inseamna Horeca, foarte multi dintre producatori aveau nisata productia exact pe acest domeniu. La lapte si produse lactate avem niste stocuri foarte mari, procesatorii incep sa plateasca tot mai putin litrul de lapte pentru ca nu mai au ce sa faca, nu mai au unde sa-l proceseze si sa-l depoziteze, au stocuri foarte mari. Carne de pui, legume, carne de vita, sunt cateva sortimente la care avem stocuri foarte mari", a spus ministrul.
 
El a precizat si ca stocurile pentru cereale vor fi suficiente pana la noua recolta despre care a afirmat ca va fi foarte slaba.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Stocurile pentru cereale vor fi suficiente pana la noua recolta, care din pacate va fi foarte slaba, daca va fi 50-60% va fi foarte bine. In anii foarte buni cand a plouat, am produs la 9 milioane de tone de grau. Consumul intern este de intre 2,5 si 3 milioane. Pentru panificatie cam 2,2 milioane, restul pentru cei care proceseaza si care lucreaza in domeniul panificatiei. Daca va fi jumatate, va fi undeva la 5,6 milioane. Deci consumul intern va fi acoperit, va trebui sa avem grija sa tinem cerealele in tara. Si avem aceasta asigurare din partea celor care fac export si import cu cereale, am facut o intelegere, noi o sa ne tinem de cuvant, sper ca si domniile lor se vor tine de cuvant, daca nu, avem acest instrument, extrem sigur, prin care putem sa sistam exporturile. Nu am dori sa ajungem iar in acea situatie", a precizat Adrian Oros.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016