Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Stiri

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, spune ca stocurile din prezent sunt suficiente pana la noua recolta care, din pacate, "va fi foarte slaba".
Ministrul Agriculturii a fost intrebat, joi, intr-o conferinta de presa, cum sta Romania cu stocurile de alimente si daca pot lipsi unele alimente din cauza secetei.
"Sunt suficiente stocuri, noi le monitorizam in continuare. Foarte multi dintre producatorii nostri si procesatorii nostri au stocuri foarte mari, care nu sunt vandute si au probleme cu acest lucru. Pentru ca s-a schimbat comportamentul de cumparare foarte mult si datorita restrictiilor de miscare, dar nu numai, s-a inchis tot ceea ce inseamna Horeca, foarte multi dintre producatori aveau nisata productia exact pe acest domeniu. La lapte si produse lactate avem niste stocuri foarte mari, procesatorii incep sa plateasca tot mai putin litrul de lapte pentru ca nu mai au ce sa faca, nu mai au unde sa-l proceseze si sa-l depoziteze, au stocuri foarte mari. Carne de pui, legume, carne de vita, sunt cateva sortimente la care avem stocuri foarte mari", a spus ministrul.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
El a precizat si ca stocurile pentru cereale vor fi suficiente pana la noua recolta despre care a afirmat ca va fi foarte slaba.
"Stocurile pentru cereale vor fi suficiente pana la noua recolta, care din pacate va fi foarte slaba, daca va fi 50-60% va fi foarte bine. In anii foarte buni cand a plouat, am produs la 9 milioane de tone de grau. Consumul intern este de intre 2,5 si 3 milioane. Pentru panificatie cam 2,2 milioane, restul pentru cei care proceseaza si care lucreaza in domeniul panificatiei. Daca va fi jumatate, va fi undeva la 5,6 milioane. Deci consumul intern va fi acoperit, va trebui sa avem grija sa tinem cerealele in tara. Si avem aceasta asigurare din partea celor care fac export si import cu cereale, am facut o intelegere, noi o sa ne tinem de cuvant, sper ca si domniile lor se vor tine de cuvant, daca nu, avem acest instrument, extrem sigur, prin care putem sa sistam exporturile. Nu am dori sa ajungem iar in acea situatie", a precizat Adrian Oros.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 4.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News