Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oros: Romania pierde 1 miliard de euro pe an din cauza PSD

oros-romania-pierde-1-miliard-de-euro-pe-an-din-cauza-psd

Adrian Oros, seful MADR, spune ca Romania pierde 1 miliard de euro pe an in agricultura din cauza PSD.


"Oamenii, fermierii, au inteles demult ca PSD minte, invrajbeste, dezinformeaza si manipuleaza. Ati calarit agricultura Romaniei timp de 22 de ani distrugand aproape tot. Acum, precum lupii imbracati in blana de oaie, vorbiti despre problemele agriculturii acumulate in ultimii 30 de ani, agricultura pe care PSD a pus-o pe butuci, si asteapta ca eu, ca noi, sa facem minuni intr-un an si jumatate, an de criza sanitara, lovit de fenomene meteo nevaforabile. 
 
Politicile "agrare" promovate in timpul PSD au condus la urmatoarele rezultate notabile. Doua sunt: in ani de crestere economica si ani cu conditii climatice favorabile ati ajuns la contraperformanta ca, incepand din 2015, tara aceasta sa intre intr-un deficit al balantei comerciale, iar in 2019 ati adus-o la 1,3 miliarde de euro. De asemenea, in 2019, Comisia Europeana a solicitat Romaniei reevaluarea raportarilor, pentru ca ati dat date falsificate intr-un mod grosolan care au perturbat pretul la bursa si implicit, au scazut veniturile fermierilor romani afectand, totodata, si credibilitatea Romaniei fata de partenerii europeni. Din cauza modului bolnavicios in care a fost pastorita agricultura, Romania pierde anual, timp de zece ani, un miliard de euro. Aceasta este esecul guvernarii PSD in agricultura", a sustinut Oros.
 
Conform datelor Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), transmise la solicitarea Agerpres, Romania a incheiat anul 2020 cu un deficit de aproape doua miliarde de euro in comertul cu produse agroalimentare, in conditiile in care importurile au urcat pana la 8,9 miliarde de euro, iar exporturile s-au diminuat pana la 6,9 miliarde de euro.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Numai cu statele Uniunii Europene (UE), deficitul a depasit 3,175 miliarde de euro (2,654 miliarde de euro, in 2019), in timp ce excedentul inregistrat cu tarile extracomunitare a coborat la 1,236 miliarde de euro anul trecut, de la 1,428 miliarde de euro, cu un an in urma. De asemenea, valoarea exporturilor s-a diminuat cu 2,9%, in 2020, insumand 6,99 miliarde de euro, iar importurile au crescut din punct de vedere valoric cu 6%, pana la 8,92 miliarde de euro.
 
Exporturile in tarile UE s-au cifrat la 4,4 miliarde euro (4,57 miliarde euro, in 2019) si cele din in tarile terte au totalizat 2,58 miliarde euro (2,62 miliarde euro, in 2019). In ceea ce priveste valoarea importurilor din spatiul comunitar, aceasta a urcat la 7,58 miliarde de euro, fata de 7,22 miliarde de euro in anul precedent, in timp ce pe zona non-UE a fost consemnata o suma de 1,346 miliarde de euro, in crestere cu 12,1% comparativ cu anul 2019 (1,2 miliarde euro).
 
Printre grupele de produse care inclina cel mai mult balanta comerciala spre deficit se regasesc: carnea de porc si animale vii din specia porcine, produse de brutarie, patiserie si biscuiti, ciocolata si alte preparate alimentare care contin cacao, lapte, smantana, unt, branzeturi si alte produse lactate, preparate de tipul celor folosite pentru hrana animalelor, zahar, bauturi alcoolice, preparate si conserve din peste si inghetata.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016