Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oros: Toti producatorii agricoli romani vor ramane in piete

oros-toti-producatorii-agricoli-romani-vor-ramane-in-piete

Adrian Oros, ministrul Agriculturii, da asigurari ca toti producatorii agricoli romanesti vor ramane in continuare in piete.


"Azi, la intalnirea organizata la Institutia Prefectului Judetului Cluj cu primarii localitatilor unde exista piete agroalimentare, am identificat impreuna solutii adecvate pentru ca activitatea in pietele agroalimentare si accesul producatorilor de produse romanesti sa se realizeze fara expunerea la riscul de contaminare cu virusul SARS-CoV-2. In urma unei evaluari punctuale a fiecarei piete agroalimentare apartinand unitatilor administrativ-teritoriale, s-a avut in vedere aplicarea unor variante de functionare, in functie de specificul pietei", noteaza Oros.
 
Astfel, unde sunt piete inchise si se pot rabata peretii, se vor organiza astfel incat sa fie deschise, unde este posibil se vor muta mesele alocate producatorilor agricoli in spatiile din proximitatea pietelor. De asemenea, se vor organiza piete agroalimentare volante, in aer liber, pe alte amplasamente, spune seful de la Agricultura.
 
"Fiecare UAT urmeaza sa comunice public solutiile functionale in cursul acestei zile. Indiferent de varianta de lucru aleasa, aceasta va fi monitorizata zilnic de institutiile statului cu responsabilitati in domeniu, astfel incat riscul de imbolnavire a cetatenilor sa fie cat mai redus", a precizat ministrul.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Masurile in vigoare la nivel national de luni sunt menite sa reduca impactul raspandirii virusului si vorbim aici de prima masura, care este una dintre cele mai eficiente masuri, daca este respectata: portul mastii generalizat in spatiile deschise, indiferent de incidenta. Daca pana acum am avut portul mastii in spatiile deschise reglementat dupa incidente de 1,5, de 3 - iar in spatiile inchise, bineinteles, ramane in vigoare obligativitatea -, in spatiile deschise, acum va fi generalizat, indiferent de incidenta. Inseamna ca oriunde suntem in spatiu deschis trebuie sa fim cu masca si sa respectam aceasta regula. Credeti-ma ca aceasta este poate masura care va duce cel mai mult la limitarea raspandirii virusului, daca este respectata. Si sunt convins ca va fi respectata, avand  vedere ca toata lumea stie deja in ce situatie ne aflam din punct de vedere al raspandrii virusului. Si vedem si in alte state, chiar daca nu suntem in topul statelor ca impact la acest moment - suntem chiar pe al 17-lea sau al 16-lea loc in acest moment -, totusi, se impun aceste masuri.
 
A doua masura nationala este inchiderea magazinelor la ora 21:00. Menirea ei, iarasi, este limitarea mobilitatii si a contactului si reducerea riscului de raspandire. Sunt exceptii, totusi: livrarea la domiciliu - cine asigura livrarea la domiciliu poate sa ramana deschis, asigurand livrarea la domiciliu - farmacii si benzinarii, care raman deschise.
 
Limitarea deplasarilor intre orele 23:00 si 5:00 - si aici sunt exceptii. Dar poate lumea spune "de ce intre orele 23:00 si 5:00?". Pentru ca acesta este intervalul in care tinerii, cel mai mult, se deplaseaza sa se viziteze, pentru petreceri, inclusiv poate afara, deci... Sunt studii facute si in alte state care au aratat ca exista impact si ati vazut ca sunt mai multe state care au luat masuri de restrictionare noaptea a mobilitatii. Va fi restrictionarea intre orele 23:00 si 5:00, cu exceptii, in baza unor documente justificative - fie titlu de calatorie, fie legitimatie de serviciu, fie adeverinta de la angajator sau declaratie pe propria raspundere, a carui modelul va fi pus la dispozitia dumneavoastra, sa-l vedeti.
 
Exceptiile includ deplasarile in interes profesional, pentru asistenta medicala ce nu poate fi amanata, pentru procurarea de medicamente, pentru ingrijire sau insotire copil, persoane varstnice, persoane cu dizabilitati, persoane bolnave sau in cazul unui deces survenit.
 
Deplasarea in afara localitatii ce poate sa se suprapuna cu perioada de 23:00-5:00. De exemplu, un avion care aterizeaza la 1:00 dimineata; trebuie sa ajungi acasa, aici este justificat si singurul lucru pe care trebuie sa il arati, daca persoana este intrebata, este dovada calatoriei, care este biletul de avion sau boarding pass-ul sau orice document care arata ca, de fapt, ai ajuns la o ora tarzie din afara. Asta e un exemplu pe care l-am dat.
 
Interzicerea reuniunilor cu prilejul petrecerilor, aniversarilor, sarbatorilor in spatii deschise sau inchise. Bine, aici nu vorbim de membrii unei familii care se intalnesc intre ei in casa, dar petreceri, sarbatori, onomastici etc., acestea se interzic, tot pentru reducerea contactului si limitarea mobilitatii.
 
A mai fost introdusa o clarificare a ce intelegem prin terasa. Ati observant, poate, in ultima perioada, cu temperaturile care au inceput sa scada, unele terase, chiar daca sunt in afara spatiului inchis al unui restaurant, au devenit si ele inchise. S-a pus sticla, s-au pus diferite tipuri de pereti, pentru a pastra caldura; dar ele devin spatii inchise. Astfel, definirea clara, astfel incat acelea care se incadreaza in definitia spatiilor inchise, din Legea 349/2002 -  este legea cu produsele de tutun - exista acolo definitie foarte clara, nu trebuia sa cream o alta definitie. "Un spatiu inchis este cel care are un acoperis si doua laturi, indiferent daca sunt permanente sau temporare". Deci, orice spatiu care are astfel de descriere se trateaza ca spatiu inchis, si atunci se aplica regula spatiilor inchise din restaurante, dupa incidente, care raman valabile - capacitatea redusa, daca incidenta e intre 1,5 la mie sau peste 3 la mie, intre 1,5 si 3 sau peste 3 la mie -, si atunci aceste spatii nu pot fi tratate ca terase in spatii deschise.
 
Interzicerea functionarii pietelor, targurilor, balciurilor, exceptie fiind pietele agroalimentare in spatii deschise, care raman functionale, cu respectarea regulilor de distantare, purtarea mastii si a regulilor de igiena", a spus Raed Arafat.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016