Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Paie si coceni de porumb pentru producerea de energie in Timis

paie-si-coceni-de-porumb-pentru-producerea-de-energie-in-timis

Ideea de a produce energie dintr-o sursa regenerabila, paiele si cocenii de porumb, a fost analizata serios de cativa specialisti din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului (USAMVB) Timisoara, impreuna cu specialisti din Austria, dar si cu investitori si manageri de ferme. Acest tip de producere a energiei din deseuri agricole este foarte des intalnit in tarile scandinave.


„In Romania, pana acum, nu s-a utilizat biomasa reziduala din paie si coceni pentru a se produce energie. Este o tehnologie speciala foarte eficienta, computerizata, produsa si utilizata numai de tarile scandinave, in special de Danemarca. Primele reactii din partea firmelor interesate sa produca biomasa din reziduri de aici sunt promitatoare. Business-ul este de viitor, fiindca ar rezolva multe din problemele economice nu numai din judetul Timis, ci din intreaga tara. Un proiect de referinta ar putea produce un efect de domino in toata Romania si va demonstra, practic, beneficiile ce le va aduce o asemenea investitie”, a sustinut reprezentantul Agropower Green Energy Timis, Dragos Apostol.

Specialistii au estimat ca energia produsa din reziduri vegetale poate ajunge pana la 46% din total, iar cea din culturile de pe terenurile neutilizate pana la 44%.
Cei din Consiliul Judetean Timis, au mari sperante pentru acest proiect, prin care spera sa atraga atentia investitorilor. Acestia mai sustin, ca acest proiect pilot, are nevoie de un sprijin cat mai mare, luand in considerare faptul ca din 2020 ponderea energiei din surse regenerabile in consumul final brut de electricitate trebuie sa depaseasca 30%, dupa cum a stabilit UE.

Un lucru foarte important de precizat este ca trebuie mentinut un echilibru intre productia agricola destinata hranei si producerea de combustibil, dupa cum spune Paul Parsan, profesor universitar si rector al USAMVB Timisoara. Acesta mai afirma „Terenurile degradate si poluate pot fi exploatate cu succes in producerea de biomasa. Nu trebuie utilizata biomasa care e aliment, ci biomasa reziduala”.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Judetul Timis are un potential ridicat in ceea ce priveste producerea de biomasa reziduala, avand in vedere ca peste 80000 din cele aproximativ 700000 de hectare de teren agricol,sunt neutilizate.





Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016