Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Parlamentul European cere reguli mai stricte pentru etichetarea tuturor tipurilor de carne

parlamentul-european-cere-reguli-mai-stricte-pentru-etichetarea-tuturor-tipurilor-de-carne

Parlamentul European a respins motiunea Comisiei Europene potrivit careia pe eticheta carnii de porc ar putea fi trecuta o tara de provenienta in care animalul a petrecut numai patru luni.


Membrii Parlamentului European sustin ca normele de etichetare privind provenienta carnii proaspete, refrigerate sau congelate de porc, oaie, capra si pui ar trebui sa fie supuse modelului mai strict aplicat in cazul carnii de vita, pentru a nu induce in eroare consumatorii, titreaza publicatia Agriland.
 
Potrivit schemei propuse, etichetele ar urma sa contina numai tara in care animalul a crescut si a fost sacrificat. Carnea de porc ar putea fi etichetata ca provenind dintr-o tara in care animalul a trait numai patru luni, respectiv o luna in cazul carnii de pui. Comisia Europeana nu a propus etichetarea obligatorie a locului de nastere, chiar daca Parlamentul European a solicitat in repetate randuri acest lucru.
“Consumatorii vor imaginea de ansamblu a traseului pe care il parcurge carnea de porc, tocmai de aceea propun ca eticheta sa contina locurile in care animalul a fost nascut, crescut si sacrificat. Multi oameni vor sa stie daca animalele au provenit din medii in care au fost bine tratate si distantele pe care au fost transportate, din considerente etice si de mediu,” a declarat Glenis Willmott, europarlamentarul britanic care a elaborat rezolutia, adoptata cu 368 de voturi pentru, 207 impotriva si 20 de abtineri.
 
“Aceste reguli se aplica deja in cazul carnii de vita si nu vad motivul pentru care nu le-am aplica si in cazul porcilor, puilor, oilor si altor animale” a adaugat Willmott.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Europarlamentarii au subliniat faptul ca originea carnii reprezinta unul dintre principalele motive de ingrijorare pentru consumatori. Potrivit acestora, scandalul carnii de cal, izbucnit in 2013, arata faptul ca un consumator isi doreste sa aiba informatii despre traseul parcurs de aliment.
 
Prin urmare au cerut Comisiei sa retraga regulamentul si sa elaboreze o versiune revizuita, care sa includa etichetarea obligatorie a locului de nastere, crestere si sacrificare pentru toate tipurile de carne, asemeni regulilor practicate in cazul carnii de vita.
 
Membrii PE au solicitat de asemenea aplicarea acestor regulii si pentru carnea tocata sau alte preparate din carne.
Normele privind etichetarea carnii de vita sunt in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2002, ca urmare a cazurilor raspandite de encefalopatie spongiforma, cunoscuta si ca boala vacii nebune.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton