Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Perioada de valorificare a lanii s-ar putea prelungi pana la 1 noiembrie

perioada-de-valorificare-a-lanii-s-ar-putea-prelungi-pana-la-1-noiembrie

In prezent, in Romania se poate colecta o cantitate de aproximativ de 36.000 de tone lana de la un efectiv de circa 14 milioane capete de ovine.


Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale intentioneaza sa prelungeasca cu doua luni, respectiv pana la 1 noiembrie, perioada de valorificare a lanii precum si a celei pentru depunerea documentelor aferente, astfel incat crescatorii de ovine sa poate beneficia de ajutorul de minimis de 1 leu pe kilogram pentru lana comercializata, potrivit un proiect de hotarare de guvern, publicat pe site-ul MADR.
 
„Avand in vedere ca, pentru obtinerea acestui ajutor de minimis, crescatorii trebuie sa faca dovada comercializarii cantitatii de lana si tinand cont de revitalizarea filierei de comercializare a lanii, care a presupus identificarea centrelor de colectare a lanii functionale sau a unitatilor de procesare a lanii, a fost necesara prelungirea perioadei de valorificare a lanii precum si a celei pentru depunerea documentelor aferente”, se arata in document.
 
Astfel, se va prelungi perioada de cerere, in consecinta, si a termenului pentru depunerea documentelor justificative care sa ateste comercializarea productiei de lana obtinute, in perioada cuprinsa intre data intrarii in vigoare a hotararii si data de 1 noiembrie 2018.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

In mod corespunzator, se prelungeste si termenul pana la care directiile pentru agricultura judetene si a municipiului Bucuresti intocmesc situatia centralizatoare cu sumele necesare pentru acordarea sprijinului financiar, respectiv pana la data de 10 noiembrie 2018.
 
„Pentru evitarea confuziilor si pentru o interpretare unitara, in sensul ca atestatul de producator si carnetul de comercializare sunt documentele care permit persoanei fizice sa comercializeze lana, este necesar sa se armonizeze data valabilitatii atestatului de producator cu data comercializarii. Astfel, atestatul de producator trebuie sa fie valabil la data comercializarii lanii”, se precizeaza in proiect.
 
Pana la data de 31 iulie 2018 s-au fost inscris in programul de sprijin pentru comercializarea lanii 32.328 crescatori de oi, cantitatea de lana colectata fiind de 12.074 tone, circa 9.000 de tone numai in judetul Sibiu. Lana exportata pana in prezent a depasit cantitatea de 9.060 de tone.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016