Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Perioada de valorificare a lanii s-ar putea prelungi pana la 1 noiembrie
In prezent, in Romania se poate colecta o cantitate de aproximativ de 36.000 de tone lana de la un efectiv de circa 14 milioane capete de ovine.
„Avand in vedere ca, pentru obtinerea acestui ajutor de minimis, crescatorii trebuie sa faca dovada comercializarii cantitatii de lana si tinand cont de revitalizarea filierei de comercializare a lanii, care a presupus identificarea centrelor de colectare a lanii functionale sau a unitatilor de procesare a lanii, a fost necesara prelungirea perioadei de valorificare a lanii precum si a celei pentru depunerea documentelor aferente”, se arata in document.
Astfel, se va prelungi perioada de cerere, in consecinta, si a termenului pentru depunerea documentelor justificative care sa ateste comercializarea productiei de lana obtinute, in perioada cuprinsa intre data intrarii in vigoare a hotararii si data de 1 noiembrie 2018.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
In mod corespunzator, se prelungeste si termenul pana la care directiile pentru agricultura judetene si a municipiului Bucuresti intocmesc situatia centralizatoare cu sumele necesare pentru acordarea sprijinului financiar, respectiv pana la data de 10 noiembrie 2018.
„Pentru evitarea confuziilor si pentru o interpretare unitara, in sensul ca atestatul de producator si carnetul de comercializare sunt documentele care permit persoanei fizice sa comercializeze lana, este necesar sa se armonizeze data valabilitatii atestatului de producator cu data comercializarii. Astfel, atestatul de producator trebuie sa fie valabil la data comercializarii lanii”, se precizeaza in proiect.
Pana la data de 31 iulie 2018 s-au fost inscris in programul de sprijin pentru comercializarea lanii 32.328 crescatori de oi, cantitatea de lana colectata fiind de 12.074 tone, circa 9.000 de tone numai in judetul Sibiu. Lana exportata pana in prezent a depasit cantitatea de 9.060 de tone.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura