Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Peste 1.000 de fermieri au depus cereri pentru a primi ajutorul acordat pentru cultivarea de rosii in spatii protejate

peste-1000-de-fermieri-au-depus-cereri-pentru-a-primi-ajutorul-acordat-pentru-cultivarea-de-rosii-in-spatii-protejate

Oficialii din MADR spun ca interesul este foarte mare pentru aceasta noua forma de sprijin in valoare de 3.000 de euro.


In mai putin de doua saptamani de cand s-a dat startul campaniei de primire a cererilor pentru ajutorul de minimis acordat fermierilor care cultiva rosii in spatii protejate, Directiile Agricole din tara s-au confruntat cu un numar mare de solicitari venite din partea fermierilor.
 
Au fost primite astfel 1.100 de cereri, iar secretarul de stat in MADR, Danile Botanoiu, spuna ca numarul solicitantilor va continua sa creasca in perioada urmatoare.
 
„Într-o săptămână și jumătate sunt 1.100 de oameni care vor să intre în acest program. Noi în fiecare zi, la nivel de teritoriu, mergem și explicăm producătorilor ce se întâmplă. Pe de altă parte, mulți dintre ei spun ca asteapta a doua perioadă a anului. Eu vă garantez că săptămâna viitoare vom avea dublată această suprafață, pentru că oamenii înțeleg despre ce este vorba și nu trebuie să ne oprim și să judecăm doar pe o anumită perioadă”, a declarat in acest sens Botanoiu.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Valoarea sprijinului financiar care se acorda beneficiarilor este de 13.481,4 lei/beneficiar/an care reprezinta contravaloarea in lei a 3.000 euro/beneficiar/an, insa valoarea totala a ajutoarelor de minimis care se acorda unei intreprinderi/intreprinderi unice nu poate depasi echivalentul in lei a sumei de 15.000 euro pe durata a trei exercitii financiare, in cursul exercitiului financiar actual si in cele doua exercitii financiare precedente.
 
Pentru a fi eligibili acordarii acestei forme de sprijin financiar pentru cultura tomate, beneficiarii trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii
- sa detina o suprafata cultivata cu tomate in spatii protejate de minimum 1000 mp, marcata la loc vizibil cu o placa indicator inscriptionata “Program sustinere tomate, 2017“ si sa mentioneze numarul cererii depuse pentru obtinerea finantarii;
- Sa obtina o productie de minimim 2 kg de tomate/mp si sa valorifice o cantitate de tomate de minimum 2000 kg dovedita cu documente justificative, de pe suprafata de teren mentionata;
- Sa fie inregistrati in evidentele Registrului agricol deschis la primariile in a caror raza administrativ-teritoriala se afla suprafetele cultivate cu tomate in sere si solarii;
- Sa valorifice productia in perioadele ianuarie-mai inclusiv, si noiembrie-20 decembrie, inclusiv.
 
Resursele financiare aplicarii schemei de ajutor de minimis sunt in valoare de 179.752 mii lei, contravaloarea in lei a 40.000 mii euro si se asigura de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate pentru Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2017.
 
Cererile si documentele justificative pentru acordarea acestui sprijin financiar se depun la directiile pentru agricultura judetene, respectiv a municipiului Bucuresti. Prin acordarea ajutorului de minimis se urmareste obtinerea unor produse de calitate, competitive cu cele de pe piata europeana, precum si o eficienta economica in realizarea si valorificarea acestora.
 
De asemenea, ajutorul va contribui la cresterea si stabilizarea cantitativa si calitativa a productiilor de materii prime, la echilibrarea balantei veniturilor si cheltuielilor producatorilor agricoli, ajutandu-i sa se reaseze intr-o pozitie mai stabila si mai echilibrata in raport cu partenerii de afaceri.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016