Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Peste 30% dintre persoanele din mediul rural nu citesc presa

Peste 30% dintre persoanele din mediul rural nu citesc presa, relevă un studiu realizat, în perioada iunie 2008 - martie 2009, de Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti, relateaza Agerpres.
Totodată, 37,8% dintre participanţii la studiu au afirmat că nu ascultă niciun post de radio.

Pe de altă parte, aproximativ o treime dintre respondenţii agricultori, fermieri şi funcţionari cu studii gimnaziale şi universitare ascultă, ocazional, mai ales în maşină, staţiile regionale ale postului public Radio România. Mai puţin de 24% dintre intervievaţii tineri (până în 45 de ani) preferă posturile private de radio.

Cele mai ascultate emisiuni radiofonice menţionate de respondenţi sunt programele muzicale - cu 30,6% şi cele informative - 26,1%.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Emisiunile religioase şi cele culturale sunt ascultate, ocazional, mai ales de femei cu studii superioare şi ocupaţii diverse - funcţionari publici, medici sau profesori.

Potrivit studiului dat publicităţii miercuri, în topul preferinţelor televizate ale chestionaţilor s-au plasat: Pro TV - 25,2%, Antena 1 - 19,8%, Realitatea TV - 13,5% şi TVR 1 - 14,1%. Posturi de televiziune precum OTV, Acasă sau Favorit au obţinut între 6,3 şi 4,5% dintre opţiunile respondenţilor.

Pe primele poziţii ale audienţei celor din mediul rural s-au aflat programele de ştiri ale posturilor de televiziune, emisiunile de divertisment, filmele, dar şi telenovelele româneşti şi străine, acumulând între 35,1% şi 20,7% dintre opţiunile persoanelor intervievate. Un procent mult mai mic au obţinut programele sportive (meciurile de fotbal, talk show-urile sportive - 10,8%) şi dezbaterile politice - 2,7%.

Studiul mai arată că aproximativ 55% dintre participanţii la cercetare, persoane care locuiesc în mediul rural şi care depăşesc vârsta de 50 de ani, nu cunosc informaţii generale despre ce este internetul sau cum se poate naviga pe internet.

Eşantionul acestui studiu a fost constituit dintr-un număr de 111 persoane din cinci zone distincte ale României: comuna Drăguţeşti (judeţul Gorj), comuna Însurăţei (judeţul Brăila), comuna Voineasa (judeţul Vâlcea), comuna Densuşi (judeţul Hunedoara) şi comuna Berzasca (judeţul Caraş-Severin). 58,56% dintre persoanele chestionate în cadrul acestui studiu sunt bărbaţi, iar 41,44% femei cu vârste cuprinse între 20 şi 85 de ani. Vârsta medie a chestionaţilor este de 47 de ani. Studiul a fost comandat şi finanţat de Universitatea Bucureşti.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016