Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Peste 55.000 de fermieri controlati de APIA de la inceputul anului

peste-55000-de-fermieri-controlati-de-apia-de-la-inceputul-anului

Conform directorului general adjunct al agentiei de plati, spurafetele detinute de acestia depasesc, 1,5 milioane de hectare.


Directorul general adjunct al APIA, Nicolae Horumba, a anuntat la inceputul acestei saptamani ca pana la momentul actual, de la inceputul lui 2016, circa 55.000 de fermieri, care detin 1,5 milioane hectare, au fost controlati clasic si prin teledetectie, la nivel national, iar in prezent rapoartele lor sunt introduse in sistem pentru rularea controlului administrativ si gestionarea erorilor.
 
Rapoartele sunt introduse in sistem si este in curs rularea controlului administrativ si gestionarea erorilor care au rezultat pentru acesti fermieri. Cifra exacta a acestora nu o stiu, dar sunt in jur de 55.000 de fermieri care au fost controlati clasic si prin teledetectie la nivel national si pe cererile acestor fermieri se lucreaza pe controlul administrativ. Ei detin in jur de 1,5 milioane hectare.
 
In ceea ce priveste neregulile gasite in cazul fermierilor controlati, reprezentantul APIA a subliniat ca sunt diverse si tin in special de eco-conditionalitate.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Neregulile sunt diverse, pornind de la faptul ca unele parcele au fost amplasate gresit si la teledetectie s-a detectat ca acele culturi nu se regasesc, sunt foarte multe nerespectari pe eco-conditionalitate. Sunt foarte diverse si abia dupa rularea controlului administrativ, nu o gestionare automata, ci caz cu caz, eroare cu eroare, de catre oamenii nostri, de abia atunci putem face o centralizare sa va spunem ca, din 55.000 de fermieri, o parte au avut erori de amplasare a parcelelor, altii de declarare eronata a culturii s.a.m.d., in functie de schemele de plata pe care le-au accesat. Ei sunt controlati si, daca se gasesc neconformitati, sunt sanctionati dar asta nu inseamna ca li s-au dat niste bani si noi ii cerem inapoi. Sanctiunea inseamna ca suma se reduce intr-un procent cu neregulile constatate ”, a adaugat Horumba.
 
In opinia acestuia, fermierii controlati in acest an au fost extrasi pe baza unui esantion de control din numarul total de fermieri si in functie de schemele de plata pe care le-au accesat.
 
„In fiecare an se extrage un esantion de control din intreaga populatie de fermieri in functie de schemele de plata pe care le au acestia. Anul trecut, de exemplu, au fost cam tot atatia. Nu este obligatoriu ca din cei 55.000 controlati anul trecut sa fie si anul acesta”, a mai precizat reprezentantul APIA.
 
In privinta neregulilor, reprezentantul APIA considera ca in situatia in care se gaseste o alta cultura din acelasi grup de plata, grau in loc de porumb, practic fermierul are o declaratie eronata a culturii, el nu este sanctionat, insa, daca declara teren arabil si APIA gaseste pasune, atunci este o problema.
 
„Este o declarare eronata care pleaca de la cultura, dar se duce de fapt in categoria de folosinta a terenurilor. Anul trecut a fost, de exemplu, pe declararea eronata a parcelelor: spune ca are un hectar si in teren are mai putin. Au fost si erori declarate ca e teren arabil si acolo sunt culturi permanente, dar si multe situatii de erori pe eco-conditionalitate. Penalizarile pot varia de la 1 pana la 50%. In acest caz inseamna ca fermierul a declarat o suprafata pe care nu a avut drept de utilizare”, a subliniat reprezentantul APIA. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.44 din 9 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton