Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Peter Lengyel: Cine să stea să-l supravegheze şi să-l amendeze pe ţăran când îl prinde cu gunoiul la râu?
Dintre popoarele latine, mai răpănoase de felul lor decât altele, România e într-adevăr cea mai nespălată, însă e o mimoză în comparaţie cu vecina ei, Ucraina. Cu toate gunoaiele care o sluţesc, şi-a păstrat însă sănătatea ecosistemelor rezonabil de intactă, scrie Cotidianul.
Gunoaiele n-au cum s-o omoare, spune Peter Lengyel, secretar ştiinţific al Asociaţiei UNESCO Pro Natura, nu-s o problemă fundamentală pentru România, dar cel puţin în zonele rurale o fac de nefrecventat pentru turiştii străini: “Eu am făcut mai multe cărţi în care prezentam aspecte frumoase ale naturii din România, iar la o conferinţă în Italia, organizată de Consiliul Europei, când le arătam fotografii cu Maramureşul, de exemplu, o doamnă mi-a spus: «Nu-i adevărat ce ne arătaţi aici, eu am vizitat Maramureşul şi e plin de gunoaie, nu e curăţenie cum e în pozele dumneavoastră!». Şi avea dreptate, eu când fotografiez încerc să găsesc unghiuri din care nu se văd gunoaiele, că în realitate e dezastru, cum să vină străinii cu copiii acolo?”.
Tradiţia ţărănească e de vină, cea a aruncatului gunoiului în spatele casei, în capătul satului, la marginea râului sau a pădurii, odinioară, când totul era biodegradabil, metoda firească de reciclare şi reintegrare a acestuia în natură.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura