Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Petre Georgescu, grădinarul cu legume gigant
Petre Georgescu locuieşte în comuna Covăsânţ de 15 ani. Anii precedenţi i-a petrecut în capitala ţării. A hotărât, într-o clipă, să se mute într-un loc care-i oferă, pe lângă multă linişte, o viaţă curată, în natură. Asta pentru că a fost mereu îndrăgostit de natură şi a dorit, cu tărie, să scape de un mediu destul de poluat, care a cuprins Bucureştiul.
Odată mutat la Covăsânţ a început să cultive legume. Acum se mândreşte cu soiurile deosebite cu care i-a cucerit pe nemţii din Germania. Legumele gigant, cum ar fi ceapa „exhibition“ şi roşiile „inimă de bou“, care cântăresc între 500 de grame şi un kilogram, le obţin pe un teren îngrăşat natural, din seminţe mai speciale şi cu o îngrijire foarte atentă, fără stimulente de creştere, ierbicide, a declarat Petre Georgescu. Ceapa exhibition s-a cultivat în urmă cu mulţi ani în Muntenia.
Numai că, nepăstrându-se peste iarnă, multă lume nu o mai cultivă. Este o ceapă dulce, nu rezistă la păstrat peste iarnă şi are nevoie de patru luni ca să ajungă la maturitate, sau mai bine zis consumabilă. Am dus această ceapă la cunoştinţe în Germania şi, după ce au mâncat, mi-au mărturisit că, de după al Doilea Război Mondial, nu au mai consumat o ceapă cu un asemenea gust, şi-a amintit legumicultorul. Roşiile inimă de bou sunt îngrăşate natural şi sunt foarte căutate de oamenii care ştiu să aprecieze calitatea şi gustul bun.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Petru Georgeascu a mai mărturisit că marea problemă a legumicultorului de astăzi este lipsa unei pieţe de desfacere. „Nu cred că problema numărul unu în legumicultură sunt subvenţiile din partea statului. Marea problemă e lipsa unei protecţii. Dacă nu eşti înregimentat într-un partid şi cultivi o suprafaţă mică, nimeni nu o să te bage în seamă. La noi încă funcţionează principiul primul venit primul servit, iar primul servit nu o să fie niciodată unul mic“, a susţinut legumicultorul. Acesta a mai invocat şi lipsa unei organizaţii sau asociaţii serioase care să se ocupe de promovarea legumicultorilor, de oferirea unui sprijin, chiar şi reciproc.
Totodată, legislaţia în domeniu mi se pare foarte relaxată atâta timp cât fiecare face ce-l taie capul. Nu există un centru abilitat care să stabilească dacă produsele au substanţe toxice în componenţă, nu se fac analize pedologice, a mai susţinut Petre Georgescu.
Citeste mai mult in Adevarul
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura