Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Piata locala a masinilor si utilajelor agricole nu este afectata de criza financiara in asa mare masura precum alte industrii


Piata locala a masinilor si utilajelor agricole nu este afectata de criza financiara in asa mare masura precum alte industrii, cum ar fi cea auto, de exemplu, existand interes, atat din partea marilor fermieri, cat si a celor mici, pentru achi-zitia de tehnica agricola, spune Monika Puiu, general manager al New Holland Romania (NHR) Agropartners.
Ea recunoaste ca Romania are unele avantaje fata de tarile din jur, insa, din pacate, romanii nu sunt foarte bine vazuti, sunt mai putin credibili decat bulgarii, deoarece nu respecta contractele. Pentru ca CNH, producator New Holland si Steyr, nu a putut sa cumpere o fabrica de combine in Romania, NHR aduce acum pe piata locala combine din Polonia si din Belgia.

Cum caracterizati agricultura autohtona prin prisma celor 20 de ani petrecuti in Romania?
Cand am inceput, in 2001, cu NHR Agropartners, eram foarte increzatoare. Acum pot spune ca Romania a atras investitii straine importante, dar si fermieri foarte buni, si nu putini, oameni care muncesc si vor sa faca treaba. Deranjeaza faptul ca este absolut nesigur ceea ce se intampla. Cu subventiile, cu fondurile, cu orice... Fermierul nu are nimic pe care sa se poata baza - nici pe vreme, nici pe recolta anului viitor. Agricultorul nu stie niciodata cand vin banii pe care ii poate lua in calcul. Fermierul trebuie sa stie in toamna fiecarui an cand vin banii de la Bruxelles. Toata lumea vrea o agricultura puternica in Romania.

> Care sunt principalele probleme ale sectorului?

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Cea mai mare dificultate pentru noi va fi finantarea clientilor. Multi dintre ei nu au putut sa plateasca ratele din toamna, fiindca au cereale pe stoc, iar clientii cumpara doar strictul necesar. Noi avem o firma proprie de finantare, suntem parteneri cu Immorent. Anul trecut, am finantat contracte in valoare de circa 10 mil. euro.

Firma de leasing ofera, teoretic, si finantare catre Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (FEADR), dar, practic, nu este foarte avantajos pentru fermieri, deoarece, conform FEADR, fermierul trebuie sa fie proprietar. Leasingul pentru FEADR nu poate sa fie pentru mai mult de doi ani.

Pana acum, nu a apelat nimeni la noi pentru obtinerea unor astfel de fonduri. In schimb, avem multi clienti care apeleaza la noi pentru leasing normal. Noi acordam leasing mai usor decat se obtine un credit de la o banca; in plus, banca are nevoie de garantie.

Citeste mai mult in Business Standard
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016