Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Piaţa neagră creează probleme şi în industria lactatelor

Doar 20% din laptele din România este direcţionat către procesatori. Nefiind controlate, produsele de pe piaţa neagră pot provoca consumatorilor anumite boli. Activitatea la negru este dăunătoare oricărei industrii şi se pare că ameninţă şi sectorul produselor lactate.
"Piaţa neagră este problema. Aici vorbim de produsele foarte ieftine realizate cu o forţă de muncă la negru, unde laptele nu este plătit. Pentru a ne face o idee, doar 20% din laptele din România ajunge la procesatori, iar un procent de 80 se împarte între autoconsum şi altceva", a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, Bogdan Ioachim, director comunicare Danone România.

"Piaţa neagră este reprezentată de produsele locale, magazinele locale care nu sunt de firmă, iar aceste produse reprezintă o competiţie neloială faţă de companiile care plătesc taxe. Piaţa neagră afectează oamenii care lucrează în acest domeniu şi care nu au siguranţa locului de muncă. În acelaşi timp, produsele din această categorie nu sunt testate, deci nu prezintă calitate. Piaţa neagră nu afectează doar segmentul lactatelor, ci şi alte industrii", a mai detaliat Bogdan Ioachim.

Un exemplu de produs vândut la negru este laptele comercializat în pieţe de mici proprietari. În opinia lui Bogdan Ioachim, laptele vândut în piaţă nu este unul tocmai sănătos, pentru că germenii care pot fi găsiţi în el depăşesc cu mult limita admisă. Pentru că laptele nu este testat şi fermentaţia sa nu este controlată, produsele micilor proprietari pot transmite boli grave preluate de la vaci. "Spre exemplu, am văzut că au apărut automatele cu lapte crud adus direct de fermieri, iar specialiştii au testat acest produs şi au găsit un număr de 1 milion de germeni, în timp ce limita admisă este de 100.000", a subliniat reprezentantul Danone.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Danone a investit 4,5 milioane de euro în modernizarea fermelor cu care lucrează

Încă din perioada realizării investiţiei la fabrica sa din Bucureşti, inaugurată în 1999, Danone a stabilit parteneriate cu fermierii, pentru colectarea laptelui - materie primă. În aprilie 2005, Danone a lansat programul "Spre Vest" (Reaching West), destinat investiţiilor în calitatea şi cantitatea laptelui, cu fermierii parteneri. "Din anul 2005 şi până în prezent, compania a investit 4,5 milioane de euro în modernizarea fermelor, iar acest proces va continua", a spus Bogdan Ioachim.

citeste mai mult in curierul national
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton