Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Piata produselor lactate: Albalact a preluat Raraul
Albalact Alba Iulia a semnat achizitia pachetului de 77% din actiunile Raraul Campulung Moldovenesc si a intrat astfel pe segmentul branzeturilor, a anuntat miercuri producatorul de lactate, intr-un comunicat de presa (foto).
"Planurile noastre initiale au fost acelea de a construi inca o fabrica noua pentru productia de branzeturi", a declarat Raul Ciurtin, presedintele Albalact Alba Iulia, citat de NewsIn.
"Dar, dupa experienta proiectului greenfield de la Oiejdea care a presupus mult timp, depasirea bugetului initial de investitii si costuri operationale mari pentru pornirea fabricii, am decis ca cea mai buna si inteleapta strategie pentru demararea productiei de branzeturi si expansiunea in piata este o achizitie locala. Asa am cumparat pachetul majoritar de actiuni al producatorului Raraul SA", a mai spus Ciurtin.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Raraul Campulung Moldovenesc este o societate cu o traditie de peste 40 de ani in industria lactatelor. Compania Albalact intentioneaza sa investeasca peste doua milioane de euro pentru cresterea productiei de branzeturi in fabrica Raraul.
Raraul SA a fost privatizata in anul 1994 intr-una din primele achizitii de tip MEBO (preluare de catre angajati si conducere) din industria romaneasca de lactate.
Compania din Campulung Moldovenesc este specializata in domeniul productiei de branzeturi, inclusiv produse traditionale tip cascaval, cas si urda, precum si in productia de lapte praf, unt si produse proaspete tip smantana, iaurt, lapte batut tip sana si lapte pentru consum.
In anul 2007, Raraul a inregistrat o cifra de afaceri de 16,18 milioane lei (4,85 milioane euro) si profit net de 438.000 lei (131.000 euro).
Albalact a fost privatizata in anul 1999 si este listata pe piata Rasdaq. Compania se afla in acest moment pe locul 4 in topul producatorilor de lactate din Romania si produce peste 60 de sortimente de lapte, iaurt, smantana, unt si branza.
Albalact a obtinut in primul semestru un profit net de 964.693 lei (262.000 euro), de sapte ori mai mic decat in aceeasi perioada a anului trecut.
Afacerile la 6 luni ale producatorului de lactate din Alba Iulia au sporit cu 19%, la 89,03 milioane lei (24,26 milioane euro), fata de intervalul similar din 2007, cand cifra de afaceri s-a ridicat la 74,82 milioane lei.
In 2007, Albalact a inregistrat o cifra de afaceri de 154,65 milioane lei (46,33 milioane euro) si un profit net de 3,24 milioane lei (972.000 euro).
Potrivit ultimelor raportari, principalii actionari ai companiei erau fondul de investitii RC2, care controla 18,87% din capitalul social, Ciurtin Petru, cu 31,74% din actiuni si Ciurtin Petru-Raul, cu 14,22%.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura