Piaţa vinului va scădea în acest an cu zece la sută, până la 400 milioane lei, din cauza efectului crizei economice care a afectat consumul, a declarat Ovidiu Gheorghe, director general la Patronatul Naţional al Viei şi Vinului.
Patronatul Naţional al Viei şi Vinului a împlinit în 2010 zece ani de la înfiinţare, timp în care industria românească a vinului a crescut de la câteva zeci la afaceri de sute de milioane de euro.
România este pe locul cinci în ierarhia vinicolă din Europa, iar pentru perioada 2007 - 2013 România are la dispoziţie din bugetul UE circa 210 milioane euro pentru sectorul viti-vinicol, reconversie, replantare şi promovare, informeaza Agerpres.
În ultimii opt ani, România a înregistrat cele mai mari exporturi de vin, în anii 2002 şi 2003, cu un total de 50.453 tone, respectiv 41.137,1 tone.
În 2009, producţia de struguri de vin a ajuns la 935.000 de tone şi cea de vin la 5,3 milioane hectolitri, nivel similar producţiei din anul 2008.
La data de 18 septembrie 2009, cantitatea de struguri recoltată a ajuns la 156.411 tone, circa 16 la sută din total, la o medie de 4.471 kg la hectar. În 2008, suprafaţa cultivată cu viţă de vie pe rod era de 186.900 ha, din care cu vii nobile 94.900 ha.
Producţia medie anuală de vin este de 5,5-6 milioane hectolitri. Consumul de vin în România este situat între 23,4 - 24 litri/locuitor, acesta reprezentând jumătate din consumul ţărilor dezvoltate, care se ridică la 50 litri /locuitor.
România este unul dintre cei cincisprezece producători de vin la nivel mondial şi al şaselea producător de vinuri din Europa după Franţa, Italia, Spania, Germania şi Portugalia. De asemenea, România ocupă locul cinci în ierarhia ţărilor viticole europene, cu o suprafaţă totală cultivată cu viţă de vie de 186.900 hectare.
Patronatul Naţional al Viei şi Vinului a împlinit în 2010 zece ani de la înfiinţare, timp în care industria românească a vinului a crescut de la câteva zeci la afaceri de sute de milioane de euro.
România este pe locul cinci în ierarhia vinicolă din Europa, iar pentru perioada 2007 - 2013 România are la dispoziţie din bugetul UE circa 210 milioane euro pentru sectorul viti-vinicol, reconversie, replantare şi promovare, informeaza Agerpres.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
În ultimii opt ani, România a înregistrat cele mai mari exporturi de vin, în anii 2002 şi 2003, cu un total de 50.453 tone, respectiv 41.137,1 tone.
În 2009, producţia de struguri de vin a ajuns la 935.000 de tone şi cea de vin la 5,3 milioane hectolitri, nivel similar producţiei din anul 2008.
La data de 18 septembrie 2009, cantitatea de struguri recoltată a ajuns la 156.411 tone, circa 16 la sută din total, la o medie de 4.471 kg la hectar. În 2008, suprafaţa cultivată cu viţă de vie pe rod era de 186.900 ha, din care cu vii nobile 94.900 ha.
Producţia medie anuală de vin este de 5,5-6 milioane hectolitri. Consumul de vin în România este situat între 23,4 - 24 litri/locuitor, acesta reprezentând jumătate din consumul ţărilor dezvoltate, care se ridică la 50 litri /locuitor.
România este unul dintre cei cincisprezece producători de vin la nivel mondial şi al şaselea producător de vinuri din Europa după Franţa, Italia, Spania, Germania şi Portugalia. De asemenea, România ocupă locul cinci în ierarhia ţărilor viticole europene, cu o suprafaţă totală cultivată cu viţă de vie de 186.900 hectare.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News