Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Plafonarea plăţilor directe către fermierii individuali, o modalitate de reformă a PAC

Plafonarea plăţilor directe către fermierii individuali şi introducerea de măsuri obligatorii de mediu se numără printre elementele cele mai radicale incluse într-o comunicare a Comisiei Europene privind reforma Politicii Agricole Comune (PAC), scursă către presă, informează Irish Independent în ediţia de marţi (12 octombrie 2010).

Documentul, intrat în posesia Irish Independent, pare să excludă impunerea unui sistem de plată unică pe fermă (SFP) pe teritoriul UE, susţinând în schimb că este necesară o ‘distribuţie mai echitabilă’ a bugetului PAC. Propunerile sugerează că ar trebui introdus un ‘plafon superior’ pentru plăţile directe către întreprinderile agricole individuale, pentru a ‘îmbunătăţi distribuirea plăţilor în rândul agricultorilor’.

Documentul precizează că alocarea se va face pentru întreprinderile agricole mari, care asigură multe locuri de muncă. Cu toate acestea, nivelul oricărui plafon de plăţi sau modul în care aceasta va fi calculat nu sunt stabilite în respectiva comunicare. Ca urmare a pierderii oportunităţilor de angajare în multe zone rurale, documentul propune ca micii fermieri să primească un nivel minim de plăţi directe.
De asemenea, documentul vorbeşte de sporirea măsurilor de protecţie a mediului. ‘Ecologizarea’ ar presupune ca fermierii să întreprindă anual acţiuni prin care să protejeze mediul, cum ar fi rotaţia culturilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Potrivit Irish Independent, documentul solicită totodată ca plăţile pentru Zonele Dezavantajate să fie mutate din Pilonul II în Pilonul I, ceea ce ar fi îngrijorător pentru Irlanda. Această propunere a fost respinsă de către IFA (Irish Farmers Association).

Posibila reţinere a plăţilor cuplate pentru sectoare specifice a primit undă verde. Documentul precizează că acest sprijin, care ar putea fi cofinanţat de către guvernele naţionale, ar trebui să aibă în vedere zone, randamente sau număr de animale fixe şi ar fi permis doar în limite clar definite.

citeste mai mult in financiarul
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016