Exclusiv
Publicat in: Stiri
Paolo este de sase ani in Romania. Initial, a venit ca si consultant pentru o firma din Arad specializata in tutun, dar, dupa vreun an, era cat pe ce sa plece acasa, pentru ca treburile nu mergeau prea bine. In acea perioada s-a intalnit cu un italian care are o scoala de vita si care, dupa mai multe discutii, l-a convins sa se ocupe de vanzarea butasilor de vie. Pentru Paolo, acest lucru era o provocare, un domeniu nou si, in plus, nu avea nimic de pierdut.


Vie avea si acasa, in Italia, vreo 30 de hectare, insa de ea se ocupa cei doi frati ai sai. Impreuna detin in jur de o suta de hectare de teren agricol si peste 200 de vaci de lapte, au chiar si o macelarie proprie. Paolo insa s-a stabilit in Romania, unde si-a adus si sotia, romanca, de altfel, pe care a cunoscut-o in urma cu 15 ani in Peninsula. De meserie este agronom, fiind specializat in cultura mare, insa cu timpul Paolo Lucaccioni a devenit pasionat de viticultura, despre care recunoaste ca nu stia mare lucru la inceput.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Primele contracte pentru butasi le-a semnat cu Ioan Niculae, patronul InterAgro, si cu Mihai Anghel, de la Craiova. A lucrat si cu statiunile de cercetare din Romania. Incet-incet, a reusit sa intre in toate marile podgorii din Romania, iar acum lucreaza cu toti producatorii importanti de vinuri. A fost greu la inceput. Lucrurile au inceput sa mearga pe masura ce romanii si-au dat seama ce avantaje au daca apeleaza la tehnologia straina in domeniu, mai avansata decat cea romaneasca. Spre exemplu, procentul de prindere a butasilor romanesti era destul de mic, undeva la 30%, in timp ce la coardele aduse din Italia se ajunge si la 80%. Paolo a inceput sa caute si coarde pentru a altoi soiuri romanesti si pe care le-a dus in Italia.

“La sfarsitul anilor ‘90, tehnologia folosita in Romania in sistemul viticol era la nivelul celei din Franta si Italia. Intre timp, aceste tari s-au dezvoltat, dar Romania a stat pe loc”, spune Lucaccioni, care recunoaste ca, in ultima vreme, au fost realizate investitii importante in sector cu ajutorul fondurilor europene, iar procesul trebuie continuat. Este necesar insa ca plantele sa fie certificate.

In 2006 si-a facut propria firma, o afacere de familie pe care a pornit-o impreuna cu cumnatul sau. Acesta lucra pentru o firma franceza, iar la un moment dat a ramas fara serviciu si se gandea sa-si caute de munca in Italia. L-a convins sa ramana in tara si amandoi au pus bazele firmei Paolo Consult. A luat-o de la capat, a mers pe la clienti si si-a dat seama ca exista o nisa pe care putea intra.

“Mi-am dat seama ca in Romania toti vor sa vanda ceva, nimeni nu s-a gandit la partea de servicii, la pregatirea terenului, plantare, la pregatirea sistemului de sustinere”, spune Lacaccioni. Ulterior, a incheiat un parteneriat cu companiile italiene Rauscedo, care ii furnizeaza butasii, si cu Valente, care ii furnizeaza spalierii. Astfel, a fost primul care a adus in Romania spalieri din beton precomprimat, iar primul client a fost Ostrovit.

Citeste mai mult in Business Standard

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Locuri de munca in Germania, in viticultura
Locuri de munca in Germania, in viticultura
Termenul limita pana la care pot fi trimise CV-urile este 31 ianuarie, iar salariul oferit este 850...
LACERTA, investiţie de 6 mil euro în viticultură la Dealu Mare
O investiție de șase milioane de euro într-o podgorie la Dealu Mare s-a concretizat prin lansarea...
Pe agenda fermierilor: Lucrari de toamna in viticultura
Vita de vie se poate planta toamna, primavara si in cazuri speciale vara. Plantarile de toamna sunt...
Ministerul Agriculturii raspunde acuzatiilor Agrostar privind restructurarea in viticultura
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a raspuns vineri, printr-un comunicat,...

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016