Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Plantatii de vie la cheie


Paolo este de sase ani in Romania. Initial, a venit ca si consultant pentru o firma din Arad specializata in tutun, dar, dupa vreun an, era cat pe ce sa plece acasa, pentru ca treburile nu mergeau prea bine. In acea perioada s-a intalnit cu un italian care are o scoala de vita si care, dupa mai multe discutii, l-a convins sa se ocupe de vanzarea butasilor de vie. Pentru Paolo, acest lucru era o provocare, un domeniu nou si, in plus, nu avea nimic de pierdut.


Vie avea si acasa, in Italia, vreo 30 de hectare, insa de ea se ocupa cei doi frati ai sai. Impreuna detin in jur de o suta de hectare de teren agricol si peste 200 de vaci de lapte, au chiar si o macelarie proprie. Paolo insa s-a stabilit in Romania, unde si-a adus si sotia, romanca, de altfel, pe care a cunoscut-o in urma cu 15 ani in Peninsula. De meserie este agronom, fiind specializat in cultura mare, insa cu timpul Paolo Lucaccioni a devenit pasionat de viticultura, despre care recunoaste ca nu stia mare lucru la inceput.

Primele contracte pentru butasi le-a semnat cu Ioan Niculae, patronul InterAgro, si cu Mihai Anghel, de la Craiova. A lucrat si cu statiunile de cercetare din Romania. Incet-incet, a reusit sa intre in toate marile podgorii din Romania, iar acum lucreaza cu toti producatorii importanti de vinuri. A fost greu la inceput. Lucrurile au inceput sa mearga pe masura ce romanii si-au dat seama ce avantaje au daca apeleaza la tehnologia straina in domeniu, mai avansata decat cea romaneasca. Spre exemplu, procentul de prindere a butasilor romanesti era destul de mic, undeva la 30%, in timp ce la coardele aduse din Italia se ajunge si la 80%. Paolo a inceput sa caute si coarde pentru a altoi soiuri romanesti si pe care le-a dus in Italia.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

“La sfarsitul anilor ‘90, tehnologia folosita in Romania in sistemul viticol era la nivelul celei din Franta si Italia. Intre timp, aceste tari s-au dezvoltat, dar Romania a stat pe loc”, spune Lucaccioni, care recunoaste ca, in ultima vreme, au fost realizate investitii importante in sector cu ajutorul fondurilor europene, iar procesul trebuie continuat. Este necesar insa ca plantele sa fie certificate.

In 2006 si-a facut propria firma, o afacere de familie pe care a pornit-o impreuna cu cumnatul sau. Acesta lucra pentru o firma franceza, iar la un moment dat a ramas fara serviciu si se gandea sa-si caute de munca in Italia. L-a convins sa ramana in tara si amandoi au pus bazele firmei Paolo Consult. A luat-o de la capat, a mers pe la clienti si si-a dat seama ca exista o nisa pe care putea intra.

“Mi-am dat seama ca in Romania toti vor sa vanda ceva, nimeni nu s-a gandit la partea de servicii, la pregatirea terenului, plantare, la pregatirea sistemului de sustinere”, spune Lacaccioni. Ulterior, a incheiat un parteneriat cu companiile italiene Rauscedo, care ii furnizeaza butasii, si cu Valente, care ii furnizeaza spalierii. Astfel, a fost primul care a adus in Romania spalieri din beton precomprimat, iar primul client a fost Ostrovit.

Citeste mai mult in Business Standard
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016