Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Plata subventiei pe suprafata, trecuta la capitolul realizari ale Guvernului

plata-subventiei-pe-suprafata-trecuta-la-capitolul-realizari-ale-guvernului

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a afirmat, marti, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul USL, ca "agricultura a fost o prioritate" pentru actuala guvernare.


"Faptul ca a fost o prioritate agricultura s-a vazut in 2012, cand am beneficiat de o alocare suplimentara bugetara absolut necesara in acel moment pentru agricultura Romaniei in anul 2012. Sigur doar cateva cifre vedem imbunatatirea ratei de absorbtie, de exemplu pe Programul National de Dezvoltare Rurala - daca in mai 2012 era la 37%, astazi a crescut cu 20 de procente, deci peste 57%. Cred ca aceste lucruri subliniaza foarte mult atentia pe care o acordam acelor sectoare pe care le consideram prioritare, sigur fara a neglija celelalte sectoare importante ale economiei romanesti", a declarat Daniel Constantin, cu ocazia prezentarii realizarilor actualului guvern dupa un an de la instalare.

Pe de alta parte, intr-un scurt bilant al primul an de guvernare prezentat pe site-ul oficial al social-liberalilor, reprezentantii USL bifeaza, la capitolul Agricultura, doar subventiile si despagubirile acordate fermierilor afectati de seceta (cei maxim 1000 de lei/exploatatie).

"Referitor la domeniul agriculturii, s-au acordat despagubiri de la buget pentru fermierii afectati de seceta din vara anului 2012; se acorda sprijin financiar pentru producatorii de lapte si carne de vita din zonele defavorizate in limita unui plafon de 30 de milioane de euro", explica guvernantii, care adauga la capitolul realizari inclusiv plata subventiei pe suprafata.

"S-a aprobat plata a 2,7 miliarde de lei pentru 1.072.289 de beneficiari ai schemelor de plati unice pe suprafata", se afirma in textul prezentat.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


Daca anul trecut fermierii isi primisera banii in primele luni ale anului, in 2013 ultima transa de bani aferenti subventiei 2012 a ajuns de abia la finele lunii aprilie.

"Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca ieri, 29.04.2013, a platit catre beneficiari ultima transa aferenta Campaniei 2012, pentru subventiile acordate in sector vegetal si zootehnic, in valoare de 126,45 milioane lei", se precizeaza intr-un comunicat al institutiei dat publicitatii pe 30 aprilie.

De altfel, aceasta situatie fusese anticipata de colegul meu care scria, in luna februarie, ca fermierii isi vor primi banii dupa jumatatea lunii aprilie.

Pentru a nu exclude partea plina a paharului, in bilantului Agriculturii merita mentionate doua realizari cu adevarat importante pentru fermierii romani. E adevarat, acestea sunt "cu bataie" pe termen mediu si lung.

Pe de o parte, este vorba despre negocierile purtate la Bruxelles cu autoritatile europene, legate de asa-numita convergenta, adica uniformizarea subventiilor primite de fermierii din toate tarile europene.

"Din 2014, cand suma va fi de 154 de euro pe hectar, vom veni suplimentar cu 30-40 de euro de la buget, astfel incat un fermier roman sa primeasca tot atat cat un fermier european", declara, recent, ministrul agriculturii.

Pe de alta parte, actuala conducere a Ministerului a obtinut un succes important pentru crescatorii de ovine, in cadrul negocierilor cu Turcia privind vanzarea si tranzitul ovinelor romanesti.

In urma cu o saptamana, Daniel Constantin anunta ca "MADR a obtinut acordul in privinta tranzitului pe teritoriul Turciei a carcaselor de ovine, cu retragerea materialelor cu risc specificat (ochi, creier, maduva). De asemenea, se contureaza premisele ca, prin discutii ulterioare, sa fie eliminate total restrictiile de tranzit pe teritoriul Turciei si chiar posibilitatea exportului de ovine in aceasta tara, in conformitate cu principiul regionalizarii, care prevede exportul de ovine din judetele libere de scrapie".

Acestea sunt doua dintre cele mai importante realizari ale actualului Minister. Raman, desigur, multe obiective inca neatinse, precum cel al refacerii sistemului de irigatii sau cel legat de dezvoltarea retelei de depozite si puncte de achizitie pentru producatorii de legume-fructe. Acestea doua s-au aflat atat in atentia lui Daniel Constantin, cat si a ministrilor care l-au precededat.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016