Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Platile directe vor fi conditionate de cerinte mai stricte privind mediul si clima
Fiecare stat membru UE va trebui sa puna la dispozitie scheme ecologice prin care sa ii sprijine pe fermieri sa faca mai mult decat impun cerintele obligatorii si care sa fie finantate cu o parte din alocarile lor nationale destinate platilor directe.
Sprijinul pe venit pentru fermieri este deja conditionat de aplicarea unor practici favorabile mediului si climei, iar noua PAC le va impune fermierilor sa atinga un nivel mai ridicat de ambitie atat prin masuri obligatorii, cat si prin masuri bazate pe stimulente.
Astfel, platile directe vor fi conditionate de cerinte mai stricte privind mediul si clima. Fiecare stat membru va trebui sa puna la dispozitie scheme ecologice prin care sa ii sprijine pe fermieri sa faca mai mult decat impun cerintele obligatorii si care sa fie finantate cu o parte din alocarile lor nationale destinate platilor directe.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
Un procent de cel puţin 30 % din fiecare alocare nationala pentru dezvoltarea rurala va fi dedicata masurilor legate de mediu şi clima, precizeaza Comisia Europeana.
Se preconizeaza ca 40% din bugetul general al PAC va contribui la actiuni climatice. Pe langa posibilitatea de a transfera 15% intre piloni, statele membre vor dispune si de posibilitatea de a transfera inca 15% de la pilonul 1 la pilonul 2 pentru cheltuieli cu masurile legate de clima şi mediu (fara cofinantare nationala).
De asemenea, obiectivul CE il reprezinta o mai buna utilizare a cunostintelor si inovarii. Astfel, PAC modernizata va profita de avantajele oferite de toate tehnologiile de ultima ora si de cele mai recente inovatii, ajutandu-i astfel, atat pe fermieri in munca lor, cat si administraţiile publice, in special prin rezervarea unui buget de 10 miliarde de euro din programul de cercetare al UE Orizont Europa pentru proiecte de cercetare si inovare in sectoarele alimentar, agricol, al dezvoltarii rurale si al bioeconomiei, incurajarea statelor membre sa utilizeze volume mari de date si tehnologii noi pentru controale si monitorizare, intensificarea digitalizarii vietii rurale, de exemplu prin extinderea accesului la banda larga in regiunile rurale, care va ameliora calitatea vietii in zonele respective si va contribui şi mai mult la competitivitatea productiei agricole europene.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturiIdei de afaceri in agricultura