Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
PNDR 2014-2020 : Fonduri nerambursabile de pana la 90 la suta pentru producatorii care se asociaza
Prin Masura 9 Sprijin pentru infiintarea grupurilor de producatori se va acorda sprijin pentru infiinţarea grupurilor de producatori in scopul asigurarii legaturii cu piaţa, imbunatatirii şi adaptarii productiei atat la cerintele pietei cat si la preferintele consumatorilor.
„Avem doua obiective prioritare si anume sa consolidam productia astfel incat sa nu avem probleme pe piata interna cu consumul, sa fim nevoiti sa importam cat mai putin, iar pe de alta parte, sa consolidam un rol pe care Romania deja il are la nivel mondial, sa fim un exportator de produse agroalimentare. Al doilea obiectiv prioritar este sa nu mai exportam materie prima de baza, ci produse procesate si atunci trebuie sa venim cu acel lant scurt de productie si trebuie sa stimulam crearea de cooperative. De aceea, in noul Program de Dezvoltare Rurala 2014-2020, daca pe fosta Masura 121 Investiti in ferme si chiar pe fosta Masura 123, ceea ce inseamna zona de procesare, se va pleca de la un procent de finantare de 50-50%, daca se va aplica pentru fonduri europene nerambursabile pentru agricultura, cu siguranta poate creste procentul finantarii europene cu inca 20%. Pot ajunge, in functie de alte conditii, zona defavorizata, si la 90% ”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.
Ministrul Agriculturii a precizat ca legislatia in ceea ce priveste grupurile de producatori si cooperativele agricole este destul de simpla, dar ca este perfectibila, iar, daca vor exista solicitari de la producatori, vor fi aduse modificarile necesare, astfel incat sa se simplifice accesarea fondurilor europene nerambursabile pentru agricultura disponibile prin PNDR 2014-2020.
Prin Masura 9 - Sprijin pentru infiintarea grupurilor de producatori se va acorda sprijin pentru infiintarea grupurilor de producatori in scopul asigurarii legaturii cu piata, imbunatatirii si adaptarii productiei atat la cerintele pietei, incluzand aspectele legate de caracterul cantitativ, calitativ si continuu al aprovizionarii, si de siguranta alimentara, cat si la preferintele consumatorilor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
Sprijinul acordat prin Masura 9 - Sprijin pentru infiintarea grupurilor de producatori va contribui la crearea lanturilor alimentare scurte şi este necesar din perspectiva deschiderii oportunitatilor de piata pentru fermieri prin promovarea si vanzarea in comun a produselor, aproape de sursa de productie.
De asemenea, asocierea fermierilor din sectorul pomicol va conduce la cresterea competitivitatii sectorului si va facilita obtinerea produselor cu valoare adaugata mare, mai este de parere Daniel Constantin.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura