Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PNDR 2014-2020: Proiecte tip pentru fermierii mici si mijlocii

pndr-2014-2020-proiecte-tip-pentru-fermierii-mici-si-mijlocii

Daniel Constantin a declarat pentru Agerpres ca fermierii mici si mijlocii vor avea la dispozitie prin noul Program National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014 - 2020 proiecte tip facute de Ministerul Agriculturii. In plus, cei care vor integra productia vor avea punctaje suplimentare la evaluarea proiectelor.


Prin noul Program National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020, fermierii mici si mijlocii vor avea la dispozitie proiecte tip facute de Ministerul Agriculturii. Fata de PNDR 2007-2013, noul PNDR este un program mult mai simplificat.

Cele 8 miliarde de euro disponibile vor fi orientate catre 14 masuri principale structurate pe trei directii: partea de produse vegetale si achizitie de utilaje, pe zootehnie, prioritar fiind sectorul de reproductie si dezvoltarea fermelor de familie.

Daniel Constantin a precizat ca se va introduce un sistem de achizitii publice pentru privati (mult mai simplificat) si va incerca rezolvarea unei probleme pe care Romania o are in agricultura si anume cresterea exportului. Nu se mai doreste exportarea materiei prime, ci a produselor procesate.

Toate cele 14 masuri din noul PNDR vor avea sesiuni continue de depuneri de proiecte, cu o evaluare lunara sau trimestriala.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


"O noutate pe noul PNDR este ca vom avea sesiuni continue de depuneri de proiecte, pe toate cele 14 masuri din program, cu o evaluare lunara sau trimestriala. De asemenea, vrem sa mai rezolvam si infrastructura secundara de irigatii, pentru ca a reiesit, si în urma consultarilor pe care le-am avut la minister, dar si la toate deplasarile prin tara, ca aceasta suma de 370 de milioane de euro pe care o avem pentru sistemul de irigatii poate sa rezolve problemele din sector", a declarat Daniel Constantin pentru Agerpres.

Daniel Constantin doreste sa rezolve si infrastructura secundara de irigatii. Suma de 370 de milioane de euro poate sa rezolve problemele din sector.

Ministrul Agriculturii a mai precizat ca toate investitiile care se fac in sistemul integrat de dezvoltare a zonei Deltei Dunarii si a zonei limitrofe Deltei Dunarii vor avea punctaj suplimentar pe toate masurile, cu exceptia celor care sunt in Biosfera Deltei Dunarii.

Noul PNDR va avea si o masura dedicata impaduririlor si pentru crearea de perdele forestiere, suma alocata fiind de 105 milioane de euro.

Pentru cea mai importanta masura din noul PNDR “Investitii in active fizice” (cu trei submasuri, respectiv modernizarea fermelor, procesare şi infrastructura) este prevazuta suma de 1.932 miliarde de euro, pentru masura "Dezvoltarea exploatatiilor si a întreprinderilor" sunt fonduri de 1,032 miliarde de euro, iar pentru masura care vizeaza "Serviciile de baza si reinnoirea satelor din zonele rurale" fondurile sunt de un miliard de euro.

O alta masura importanta este cea legata de "Gestionarea riscurilor", care are alocata o suma de 397,8 milioane de euro.

In noul PNDR, circa 619 milioane de euro vor merge catre "Instalarea tinerilor fermieri" si 412,8 milioane euro catre "Start-up si dezvoltarea de microintreprinderi".

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016