Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
PNDR: Au fost depuse peste 15.000 de proiecte în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013
Numărul proiectelor conforme depuse la nivel naţional este de 15.010 cu o valoare publică de peste 9 miliarde euro. Numărul proiectelor selectate pentru finanţare este de aproape 9.500 de proiecte în valoare publică de peste 1,8 miliarde euro din care, au fost contractate un număr de aproape 3.000 proiecte în valoare publică totală de aproximativ 1,6 miliarde euro, informeaza un comunicat al Ministerului Agriculturii.
În prezent se află în diferite stadii de avizare şi semnare în vederea contractării, un număr de 6.391 de proiecte selectate pentru finanţare.
Alocarea financiară a Uniunii Europene din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), acordată României prin Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, pentru implementarea Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) în perioada 2007-2013 este de 8.022,50 mil.euro. La aceasta, se adaugă contribuţia naţională, de la bugetul de stat, în valoare de 1.948,29 mil.euro.
Primele măsuri, accesibile şi aplicabile pentru agricultura românească, au avut în vedere continuarea măsurilor din cadrul Programului SAPARD. Dintre acestea cinci măsuri vizează investiţii pentru modernizarea şi restructurarea sectoarelor agroalimentar şi forestier, dezvoltarea activităţilor non-agricole (micro-întreprinderi, turistice, servicii de bază pentru economia şi populaţia rurală etc.), care includ şi schemele de ajutor de stat XS13 şi XS28 şi trei măsuri au ca obiectiv strategic îmbunătăţirea competitivităţii fermelor comerciale şi de semi-subzistenţă şi a asociaţiilor acestora.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Alocarea financiară publică pentru licitarea proiectelor aferente măsurilor lansate, pentru exerciţiul bugetar 2008, supusă consultării membrilor Comitetului de Monitorizare în cele două reuniuni organizate pe parcursul anului, a fost de 1.837,60 mil. euro.
La aceasta se adaugă şi alocările pentru măsurile din axa 2 măsura 211- Sprijin pentru Zona Montană Defavorizată, 212- Sprijin pentru Zone Defavorizate - altele decât Zona Montană, 214- Plăţi de Agro-mediu, (295,41 mil.euro), măsura 511- Asistenţă tehnică (43,25 mil.euro) şi măsura 611- Plăţi complementare directe (178,96 mil.euro), ajungând la 2.355,22 mil.euro, respectiv 23,62% din totalul alocărilor.
Este în desfăşurare sesiunea de depunere a proiectelor pentru măsura 322 - „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale” (15 iunie – 31 iulie 2009), iar Măsura 142 -„Înfiinţarea grupurilor de producători” are sesiunea de depunere continuă.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News