Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Poliţiştii au confiscat în trei săptămâni 130 de tone de legume şi fructe


Poliţiştii au dat amenzi de peste 1,3 milioane de lei şi au confiscat 130 de tone de fructe şi legume în urma controalelor pe care le-au făcut în ultimele trei săptămâni la peste 2.000 de firme, informeaza Mediafax.
Poliţiştii de investigarea fraudelor au controlat, în perioada 25 iunie - 16 iulie, peste 2.000 de firme, pentru prevenirea ilegalităţilor din domeniul achiziţiilor intracomunitare şi importurilor de legume, fructe proaspete şi flori din ţările Uniunii Europene şi din spaţiul extracomunitar.

În urma controalelor, poliţiştii au constatat 95 de infracţiuni, pentru care sunt cercetate 53 de persoane, şi peste 900 de contravenţii, valoarea amenzilor aplicate în aceste cazuri fiind de 1.337.080 de lei. Totodată, au fost confiscate peste 130 de tone de fructe şi legume.

Printre cei cercetaţi este şi un portughez, acuzat de evaziune fiscală pentru că, în calitate de asociat şi administrator la o firmă din Târgovişte, în perioada mai 2009- martie 2010 ar fi achiziţionat din state membre ale Uniunii Europene mărfuri de aproape 66 de milioane de lei fără să le declare organelor fiscale. Bărbatul a vândut apoi mărfurile atât în România, cât şi în alte state membre ale Uniunii Europene, sustrăgându-se integral de la plata TVA către bugetul de stat de aproximativ 12,5 milioane de lei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

De asemenea, alte patru persoane sunt cercetate de poliţiştii ilfoveni pentru evaziune fiscală, după ce anchetatorii au stabilit că societatea administrată de aceştia, deşi nu a funcţionat niciodată la sediul social declarat şi nu a avut sedii secundare sau puncte de lucru declarate, a desfăşurat activităţi de comerţ, inclusiv importuri din Turcia, cât şi achiziţii intracomunitare de legume şi fructe. Conform evaluărilor fiscale preliminare, societatea comercială ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 3,5 milioane de lei, reprezentând impozitul pe profit şi TVA.

Într-un alt caz, poliţiştii cercetează un administrator din Turnu Măgurele, acuzat că nu a înregistrat în actele contabile ori în alte documente legale operaţiunile comerciale efectuate sau veniturile realizate, dar şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Acesta este suspectat că nu a înregistrat veniturile realizate la momentul obţinerii lor şi TVA colectată aferentă acestora, prin întocmirea în fals a 11 procese verbale de perisabilităţi pentru legume şi fructe, lucru care a dus la diminuarea impozitului pe profit şi TVA de plată, creând un prejudiciu total de aproape 150.000 de lei.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016