Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Porci ungureşti pe masa de Crăciun a sucevenilor
Sucevenii au toate şansele să se înfrupte cu carne şi produse de carne de porc importate din Ungaria, scrie Evenimentul. Cel puţin aşa a lăsat să se înţeleagă directorul adjunct al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, dr. Dănuţ Botezan, care a remarcat că, în această perioadă, se constată o intensificarea comerţului transfontalier cu porcine.
„În apropierea Sărbătorilor, se constată o intensificare a comerţului de porcine provenite din Ungaria. Este vorba despre animale care nu sunt înmatriculate, provin din surse incert şi nu asigură lanţul alimentar. Prin urmare, sunt sacrificate în condiţii improprii, neigienice, existând pericolul transmiterii pestei sau al altor afecţiuni, dar mai ales al apariţiei toxiinfecţiilor alimentare la populaţie”, avertizează dr. Botezan.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Oficialul DSVSA spune că, de altfel, în această perioadă, în judeţ are loc o acţiune de recoltare de probe, monitorizare şi prevenire a apariţiei pestei porcine clasice. „Este un aspect forte important, la fel ca şi cel privind trichineloza. Ne propunem ca, în anul care vine, în 2011, să lichidăm efectiv pesta porcină clasică, astfel încât România să poată avea liber la comerţul intra-comunitar cu carne şi produse din carne de porc”, explică Dănuţ Botezan.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News