Sucevenii au toate şansele să se înfrupte cu carne şi produse de carne de porc importate din Ungaria, scrie Evenimentul. Cel puţin aşa a lăsat să se înţeleagă directorul adjunct al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, dr. Dănuţ Botezan, care a remarcat că, în această perioadă, se constată o intensificarea comerţului transfontalier cu porcine.
„În apropierea Sărbătorilor, se constată o intensificare a comerţului de porcine provenite din Ungaria. Este vorba despre animale care nu sunt înmatriculate, provin din surse incert şi nu asigură lanţul alimentar. Prin urmare, sunt sacrificate în condiţii improprii, neigienice, existând pericolul transmiterii pestei sau al altor afecţiuni, dar mai ales al apariţiei toxiinfecţiilor alimentare la populaţie”, avertizează dr. Botezan.
Oficialul DSVSA spune că, de altfel, în această perioadă, în judeţ are loc o acţiune de recoltare de probe, monitorizare şi prevenire a apariţiei pestei porcine clasice. „Este un aspect forte important, la fel ca şi cel privind trichineloza. Ne propunem ca, în anul care vine, în 2011, să lichidăm efectiv pesta porcină clasică, astfel încât România să poată avea liber la comerţul intra-comunitar cu carne şi produse din carne de porc”, explică Dănuţ Botezan.
„În apropierea Sărbătorilor, se constată o intensificare a comerţului de porcine provenite din Ungaria. Este vorba despre animale care nu sunt înmatriculate, provin din surse incert şi nu asigură lanţul alimentar. Prin urmare, sunt sacrificate în condiţii improprii, neigienice, existând pericolul transmiterii pestei sau al altor afecţiuni, dar mai ales al apariţiei toxiinfecţiilor alimentare la populaţie”, avertizează dr. Botezan.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Oficialul DSVSA spune că, de altfel, în această perioadă, în judeţ are loc o acţiune de recoltare de probe, monitorizare şi prevenire a apariţiei pestei porcine clasice. „Este un aspect forte important, la fel ca şi cel privind trichineloza. Ne propunem ca, în anul care vine, în 2011, să lichidăm efectiv pesta porcină clasică, astfel încât România să poată avea liber la comerţul intra-comunitar cu carne şi produse din carne de porc”, explică Dănuţ Botezan.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News








