Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lamuriri ANSVSA: Nu interzicem si nu limitam cresterea porcilor!

lamuriri-ansvsa-nu-interzicem-si-nu-limitam-cresterea-porcilor

ANSVSA a emis un set de lamuriri, dupa ce mai multe publicatii au raspandit stiri alarmiste cu privire la cresterea porcilor in gospodariile individuale.


"Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) nu interzice si nu limiteaza cresterea porcinelor in gospodariile populatiei din Romania. In urma consultarilor cu crescatorii, asociatiile de fermieri si asociatiile procesatorilor de carne a rezultat un proiect de ordin comun (ANSVSA si MADR) in care s-au stabilit anumite reguli generale de biosecuritate. In propria gospodarie, fiecare crescator poate creste cate porcine doreste si sa faca sau nu reproductie. ANSVSA intentioneaza numai sa stabileasca masurile de biosecuritate pentru fiecare tip de exploatatie, nicidecum sa interzica cresterea sau reproductia in gospodariile populatiei", se spune in comunicat.
 
Astfel, cei care doresc sa faca reproductie si sa vanda suine, inclusiv ca persoana fizica, vor trebui sa respecte cateva masuri suplimentare de biosecuritate, fata de ceilalti crescatori, pe intreaga durata a evolutiei pestei porcine africane in Romania.
 
"Responsabilizarea detinatorilor de porcine din gospodariile populatiei si verificarea respectarii obligatiilor acestora privind sanatatea, bunastarea, regulile minime de biosecuritate si miscare a animalelor au un rol deosebit de important in vederea prevenirii evolutiei pestei porcine africane. Atata timp cat pesta porcina africana evolueaza pe teritoriul Romaniei, ANSVSA, institutia responsabila pentru sanatatea si bunastarea animalelor are rolul de preventie si combatere a acestui virus prin aplicarea de masuri specifice. Chiar in conditiile in care scaderea numarului de focare este semnificativa, de la 1.220 de focare active in septembrie 2019 la 236 in prezent, masurile trebuie mentinute si intensificate pentru ca pericolul este permanent prezent", afirma ANSVSA.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Ca dovada in acest sens, se mentioneaza in comunicat, sta panta ascendenta pe care se afla numarul de focare, odata cu incalzirea vremii. In ultima saptamana au fost inregistrate 70 de focare noi in 16 judete.
 
"ANSVSA ramane alaturi atat de crescatorii din fermele comerciale, cat si de cei din gospodariile populatiei in prevenirea si combaterea virusului PPA. Este esential ca acesta sa nu provoace pagube economice de o asemenea anvergura, astfel incat sa faca imposibil pentru statul roman sa asigure fondurile necesare pentru despagubiri. In perioada in care virusul evolueaza in jurul fermelor, activitatea acestora este blocata si sunt sanse foarte mari ca boala sa afecteze animalele din aceste unitati, ceea ce ar duce la o crestere exponentiala a pagubelor pe intreg lantul de productie. Din 2017 pana in prezent, despagubirile platite proprietarilor de animale afectate din Romania se ridica la peste 200 de milioane de euro", se mai arata in document.
 
Autoritatea subliniaza ca responsabilitatea prevenirii si combaterii PPA revine tuturor institutiilor din Romania.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.79 din 12 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016