Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Povestea cârnaţilor olteneşti făcuţi din porci belgieni
La fabrica de mezeluri de la Buftea, cârnaţii olteneşti se fac din porci de Belgia, pentru că sunt mai buni decât ai noştri. După ce sunt gata, cârnaţii se afumă la rumeguş din lemn tare, apoi li se face duş, ca acasă.
Povestea cârnatului oltenesc începe cu dezinfectantul pentru mâini şi cu peria roşie pentru curăţat picioarele. Înainte să intre la lucru, la tranşat şi prelucrat tonele de carne, angajaţii Angst de la Buftea trec prin etapa asta. Când ne-am pomenit că ni se freacă singure pe sub tălpi periile automate şi când ni s-au dat şi halate albe, am zis că parcă suntem în fabrică de medicamente. Dar nu, aici se fac doar mezeluri, vreo 300 de sortimente. Nu ne-a trecut prin cap că simplii cârnaţi olteneşti se nasc după atât de multe munci - sau că se duşează, la fel cum faci duş acasă, în baie, ori că toate cuţitele se dezinfectează cu UV şi, dacă ţi-a căzut unul la podea, n-ai voie să-l mai ridici de acolo.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cârnatul oltenesc pleacă de la recepţia şi tranşarea porcului, apoi continuă cu tocarea, umplerea, fierberea, afumarea, duşarea, răcirea, ambalarea şi, în final, livrarea, scrie Gândul.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News