Exclusiv
Publicat in: Stiri
Când tradiţia este folosită ca logo pentru un produs alimentar, gândul te duce la vremuri în care e-urile nu fuseseră încă inventate. Pate Sibiu este unul dintre cel mai cunoscut nume în materie de conserve din carne, produs de o fabrică românească, înfiinţată în 1922. L-am văzut la televizor, l-am găsit pe rafturile hypermarket-uri din ţară şi din străinătate, dar şi la magazinul universal al unui cătun românesc.

Pate Sibiu a trecut de criză şi…

Produsul a mai trecut peste o criză, cea din 1929-1933. A dat românilor de lucru, i-a hrănit şi a contribuit cu bani la vistieria statului. Şi asta pentru că fabrica ce produce azi Pate Sibiu şi-a început activitatea în 1922 la Sibiu, fiind înfiinţată de cetăţeanul german, Joseph Theil.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h



În anul 1938, dupa moartea acestuia, fabrica a fost închiriată de o companie suedeză şi a primit numele de Scandia Română SA. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, compania a produs pentru armată un volum mare de conserve de pate, în principal ambalate în cutii de un kilogram.

Citeste mai mult in Evenimentul Zilei

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Scandia Romania vrea in 2010 afaceri similare cu cele de anul trecut, de 203 milioane lei
Scandia Romania estimeaza pentru 2010 afaceri similare cu cele din 2009, de circa 203 milioane lei,...
Money: Compania sibiană Scandia își pregătește intrarea pe piața europeană
Când cei mai mulți producători din industria alimentară se gândesc la supraviețuire, cuvântul...
Seful Scandia: Consumatorul roman nu mai este dispus sa plateasca ineficientele din lantul de aprovizionare si din achizitii
Robert Redeleanu, directorul general al producatorului de conserve din carne Scandia Sibiu, sustine...
Producatorul de conserve Scandia Sibiu admite ca nu poate creste fara export. „Exista o piata a romanilor plecati in Italia sau Spania”
Robert Redeleanu, cel care conduce din martie cel mai mare producator local de conserve din carne,...

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton