Când tradiţia este folosită ca logo pentru un produs alimentar, gândul te duce la vremuri în care e-urile nu fuseseră încă inventate. Pate Sibiu este unul dintre cel mai cunoscut nume în materie de conserve din carne, produs de o fabrică românească, înfiinţată în 1922. L-am văzut la televizor, l-am găsit pe rafturile hypermarket-uri din ţară şi din străinătate, dar şi la magazinul universal al unui cătun românesc.
Pate Sibiu a trecut de criză şi…
Produsul a mai trecut peste o criză, cea din 1929-1933. A dat românilor de lucru, i-a hrănit şi a contribuit cu bani la vistieria statului. Şi asta pentru că fabrica ce produce azi Pate Sibiu şi-a început activitatea în 1922 la Sibiu, fiind înfiinţată de cetăţeanul german, Joseph Theil.
În anul 1938, dupa moartea acestuia, fabrica a fost închiriată de o companie suedeză şi a primit numele de Scandia Română SA. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, compania a produs pentru armată un volum mare de conserve de pate, în principal ambalate în cutii de un kilogram.
Citeste mai mult in Evenimentul Zilei
Pate Sibiu a trecut de criză şi…
Produsul a mai trecut peste o criză, cea din 1929-1933. A dat românilor de lucru, i-a hrănit şi a contribuit cu bani la vistieria statului. Şi asta pentru că fabrica ce produce azi Pate Sibiu şi-a început activitatea în 1922 la Sibiu, fiind înfiinţată de cetăţeanul german, Joseph Theil.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
În anul 1938, dupa moartea acestuia, fabrica a fost închiriată de o companie suedeză şi a primit numele de Scandia Română SA. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, compania a produs pentru armată un volum mare de conserve de pate, în principal ambalate în cutii de un kilogram.
Citeste mai mult in Evenimentul Zilei
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News