Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prefectul de Neamt: "Acest combinat de prestigiu, de la Savinesti, trebuie sa produca in continuare pentru agricultura judetului si a tarii"


Haosul in industria ingrasamintelor chimice continua. Este randul combinatelor chimice din Moldova sa isi inchida portile.

Cel mai mare producator de ingrasaminte chimice din Moldova, fosta societate Azochim Savinesti - actualmente Ga-Pro-Co Chemicals SA -, este pe punctul de a-si inchide portile definitiv. Societatea a ajuns falimentara din cauza lipsei acute de comenzi pe piata ingrasamintelor si a uriaselor datorii la plata gazului metan, principalul agent in procesul de fabricare a produselor.

In prezent, combinatul are pe stoc peste 5.200 de tone de azotat de amoniu, pe care nu poate sa le vanda, astfel incat sa-i plateasca pe salariati pentru lunile noiembrie si decembrie. In aceste conditii, 541 dintre cei 710 angajati ai societatii au primit, drept cadou de sarbatori, decizii de disponibilizare. Sutele de muncitori concediati au protestat ieri vehement in fata prefecturii judetului.

„Oamenii nu pot fi dati afara atunci când are chef patronul, fiindca exista un contract colectiv de munca, care trebuie respectat. In acelasi timp, Guvernul ar trebui sa ia masuri de protectie a productiei autohtone, deoarece ne aflam intr-o competitie incorecta cu unele firme ucrainene, care produc ingrasaminte la un pret scazut al gazului metan si le livreaza pe piata româneasca, cu taxe reduse si la un pret la fel de scazut”, a spus Gheorghe Mosu, liderul sindicalistilor de la Ga-Pro-Co SA Savinesti.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Conducerea prefecturii nemtene a promis ca va face toate interventiile pentru rezolvarea situatiei. „Trebuie sa facem tot ce depinde de noi pentru a proteja productia interna. Acest combinat de prestigiu, de la Savinesti, trebuie sa produca in continuare pentru agricultura judetului si a tarii”, a spus Mioara Manea, prefectul de Neamt.

La nivel national, grupul Interagro SA, din care face parte si societatea de la Savinesti, a decis sa concedieze peste 4.500 de salariati din cei aproximativ 5.500 pe care ii are in cadrul firmelor sale din tara.

Citeste mai mult in Gardianul
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016