Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Premierul Victor Ponta despre realitatile din agricultura romaneasca

premierul-victor-ponta-despre-realitatile-din-agricultura-romaneasca

Primul ministru a fost duminica invitatul emisiunii Viata Satului, de pe postul national de televiziune, ocazie cu care a vorbit pe larg despre prioritatile guvernului in acest domeniu


Problema agricola a fost indelung dezbatuta la finele saptamanii trecuta de catre Victir Ponta, invitat in studioul celei mai longevive emisiuni dedicate acestui domeniu. Este vorba de Viata Satului, emisiunea saptamanala de pe TVR, in cadrul careia primul ministru a facut mai multe declaratii importante pe care le vom reda in cele ce urmeaza.
 
In primul rand, Ponta a admis ca, alaturi de domeniul energetic, agricultura are nevoie de sprijin pe mai multe paliere, respectiv sprijin in situatiile dificile, gen seceta, acordarea subventiilor la timp si reglementarea relatiilor internationale in vedere desfacerii productiei agricole.
 
In opinia sa, Romania a avut dintotdeauna si inca mai are tot ce este necesar pentru o agricultura preformanta, „mai putin mintea si dorinta” pentru a realiza asa ceva. „Avem slava Domnului, ne-a dat Dumnezeu si pamant si apa, ne-a dat si oameni care stiu sa lucreze si sa nu folosim aceste daruri de la Dumnezeu e o uriasa greseala. Am spus, Agricultura, ca si Energia, sunt doua domenii fundamentale fara de care oamenii nu pot sa traiasca. Ne trebuie mancare, ne trebuie caldura sau curent electric. Si am pornit un program pe care acum il avem in desfasurare, niciun program nu da roade intr-un singur an, trebuie avuta o continuitate. Si am spus: hai sa vedem de ce are nevoie agricultura. In primul rand are nevoie, si mi-a zis domnul ministru de la inceput, are nevoie cand sunt situatii dificile, cum in 2012, cum am preluat guvernarea, a fost seceta, si primul lucru pe care l-am facut am alocat 100 de milioane ca sa-i ajutam pe cei mai afectati de seceta. Are nevoie sa primeasca subventiile la timp si nu reusea singur domnul ministru sa-i convinga pe cei de la Finante. Si am spus: hai sa dam banii cand au nevoie oamenii, nu-i lasam din banii lor, pe care nu prea ii au, sa faca lucrarile dupa care le dam noi mai tarziu”, a declarat Victor Ponta.
 
Acesta a mai precizat ca pentru o agricutura performanta, guvernantii trebuie sa stie care sunt nevoile producatorilor in acest sens si sa le poata asigura acestora cele necesare. „Ce facem cu alimentele pe care le producem ? Am muncit foarte mult pe partea de relatii internationale ca Romania sa-si deschida niste piete uriase: China. Noi nu o sa putem in 100 de ani sa producem, cat poate sa consume China. Deci, acestea au fost niste lucruri pe care eu le-am inteles ca prim-ministru. Si, de cate ori ministrul Agriculturii a venit si a spus: au nevoie agricultorii de urmatoarele lucruri, m-am dus la Ministerul de Finante, am luat fonduri europene, Ministerul de Externe cand era vorba de piete. Si am reusit anul trecut ca, prima data dupa 20 de ani, sa exportam mai multe alimente decat importam” a mai declarat premierul.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
In cadrul aceleiasi emisiuni a fost abordata si problema agriculturii din Republica Moldova,  Ponta fiind de parere ca pentru aceasta tara si producatorii de aici este esential ca Romania si Uniunea europeana sa isi deschida pietele pentru produsele agricole moldovenesti. „Din pacate, este si o chestiune politica, pentru ca Moldova se gandeste ca va avea repercursiuni din partea Rusiei. Nu va mai putea sa exporte mere, de exemplu, mi-a explicat mie premierul Iurie Leanca in cursul vizitei efectuate la finele lunii aprilie in Republica Moldova. Si atunci am considerat ca e de datoria, nu doar a Romaniei, a Uniunii Europene sa ne deschidem piata pentru produsele din Moldova. Ca sa nu-i lasam, stiti cum, le inchide Rusia dintr-o parte si noi in partea cealalta” a afirmat primul ministru cu referire la aceasta problema.
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton