Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Preotul Stefan Daia este crescator de albine din 1989


Preotul Ştefan Daia din comuna Cujmir, judeţul Mehedinţi a devenit crescător de albine în urmă cu aproape 20 de ani. Preotul amplasează stupii lângă păduri de salcâm şi de tei, pe lângă culturi de rapiţă sau de muştar sau în zone cu albăstrele şi talpa-gâştei.

Preotul Ştefan Daia este apicultor din 1989, când absolut întâmplător a găsit un roi de albine într-o scorbură de stejar.
Primul stup l-a văzut însă mult mai devreme, în copilărie, când avea 10 ani.

„Eram mic şi-mi aduc aminte când mergeam cu tata în vizită la un om bătrân din Poiana Ciorii. Acolo am văzut un stup din nuiele, ca un coş, îmbrăcat cu pământ. Ca să poată lua fagurii de miere, acel bătrân dărâma pământul care îngrădea stupul“, îşi aminteşte Ştefan Daia.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Cariera“ de apicultor a început-o mult mai târziu, în anul 1989. „Eu am pornit de la un roi de albine găsit într-o scorbură de stejar în pădurea Punghinei. Cumpărasem un metru cub de lemne din pădure, cu firul, cum cumpără orice om.

Într-unul dintre copacii pe care-i aveam marcaţi şi care era uscat, am găsit un roi de albine. L-am spart acasă, am chemat un apicultor şi am făcut un stup. Anul următor, am făcut patru stupi din acel roi. Şi aşa i-am înmulţit“, ne-a povestit preotul din Cujmir.

Astfel, părintele Daia a ajuns să aibă în prezent 60 de stupi, pe care îi duce cu tractorul pe lângă păduri de salcâm şi de tei sau pe lângă culturi de rapiţă ori de muştar. Stupii rămân pe platforma adusă cu tractorul, iar cei care îi supraveghează dorm într-o „rulotă veche cumpărată mai de mult“.

„Am luat-o special pentru asta, să stăm în ea când plecăm cu stupii. Sunt perioade în care merg numai eu să stau cu stupii, dar mă ajută foarte mult şi preoteasa şi nora mea. Băiatului meu îi place mai mult zootehnia“, ne-a mai povestit preotul. „Sigur că de albine mă ocup în afara programului bisericesc. Dar religia are legătură cu apicultura... Ştiţi bine că din cele mai vechi timpuri stupăritul s-a dezvoltat pe lângă biserici“, afirmă cu mândrie părintele Daia.

Citeste mai mult in Adevarul
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016