Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Preşedintele Comisiei Prezidenţiale pentru Agricultură: Peste 70% din ferme nu sunt competitive


Preşedintele Comisiei Prezidenţiale pentru Agricultură, Mihail Dumitru, susţine modernizarea exploataţiilor mici şi spune că fermierii români vor rezista în economia de piaţă doar prin asociere şi nu prin subvenţionarea masivă a producţiei, scrie Adevarul.
A dat Bruxelles-ul pe Bucureşti anul trecut, după 15 ani în care a lucrat la Comisia Europeană, pentru a accepta un post de ministru al Agriculturii. După nouă luni, timp în care a avut ocazia să vadă cum este de ambele părţi ale mesei de negociere (Bruxelles, respectiv Bucureşti), Mihail Dumitru, în prezent preşedinte al Comisiei Prezidenţiale pentru Politici Publice în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, spune că sectorul agricol autohton este „incoerent ca voce".

mult mai structurat. Are doar două componente, vocile celor mari şi ale celor mici, şi e greu să le armonizezi", explică el. Iar cei mici sunt de trei ori mai mulţi, însă au o putere direct proporţională cu dimensiunea terenului aflat în proprietate. Astfel, peste 70% din agricultura rurală nu este integrată în economia de piaţă şi produce tot ca pe vremuri pentru consumul familiei. Dumitru spune că nu susţine eliminarea acestor exploataţii, însă singura cale pentru reducerea importurilor de alimente este tocmai modernizarea şi impulsionarea producţiei acestor ferme. Şi asta în timp ce datele oficiale arată că din cele 4,2 milioane de ferme existente la nivel naţional, circa 1,9 milioane sunt atât de mici încât nu pot primi nici măcar subvenţii pe suprafaţă (terenul agricol este sub un hectar). „Eu am tot spus, în perioada mandatului meu, nu fiţi atât de dependenţi de banii Guvernului, banii de la stat vă pot doar ajuta, dar nu sunteţi competitivi doar pe baza lor", spune Dumitru.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton