Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Stiri

In opinia lui Sorin Minea, masura reducerii taxei mai intai la fructe si legume si abia dupa aceea la carne, ar fi una total gresita.
Problema reducerii TVA la produsele alimentare, intens dezbatuta in ultima vreme si datorita campaniei lansate de producatorii din industria carnii care cer imperios guvernului sa ia aceasta masura cat mai repede cu putinta, a fost abordata recent si de presedintele asociatiei Romalimenta, Sorin Minea.
Acesta a tinut sa dea o replica declaratiilor facute in mai multe randuri de premierul Victor Ponta, conform carora, prioritara este reducerea TVA la fructe si legume, pentru ca abia dupa aceea masura sa fie aplicata in cazul carnii si produselor din carne. In opinia presedintelui Romalimenta, aceasta strategie ar fi una total gresita, intrucat nu se poate spune ca unul dintre sectoare este mai important decat celalalt. Sorin Minea a declarat ca cea mai indicata masura ar fi reducerea TVA in acelasi timp pentru intregul sector alimentar.
„La ora actuala, am intrat intr-o discutie sterila cu statul pe tema reducerii TVA. Din punctul meu de vedere, este o greteala sa reduci TVA la fructe si legume, inainte de a o reduce la carne. Din punctul meu de vedere, cel mai corect este ca reducerea sa se faca la tot sectorul alimentar, pentru ca daca nu ,vom vorbi, luni intregi vom face experimente si exista o regula: totdeauna cand inchizi un punct din care se scot banii, se deschid altele. Daca vrei sa inchizi toate punctele, deschizi tot. Deci, un TVA pe industria alimentara se face pe tot. S-a facut o reducere la paine, care aduce foarte multi bani, dar nu-mi pot permite sa spun ca aia e mai importanta decat cealalta. Decizia de reducere a TVA este una politica. Noi, industria, facem, nu luam decizii”, este declaratia facuta de acesta.
Conform datelor furnizate de reprezentantii producatorilor din industria carnii, statul pierde anual peste 450 de milioane de euro din cauza evaziunii fiscale la carne si produse din carne, iar Romania se numara printre tarile cu cea mai mare TVA la carne din Europa, numai Danemarca avand un nivel mai mare al TVA, respectiv de 25 la suta. Franta, Croatia, Polonia Cipru au TVA de 5 la suta la alimente, iar Marea Britanie, Irlanda si Malta 0 la suta, restul tarilor inregistrand un nivel intre 6 şi 21 la suta.
Acesta a tinut sa dea o replica declaratiilor facute in mai multe randuri de premierul Victor Ponta, conform carora, prioritara este reducerea TVA la fructe si legume, pentru ca abia dupa aceea masura sa fie aplicata in cazul carnii si produselor din carne. In opinia presedintelui Romalimenta, aceasta strategie ar fi una total gresita, intrucat nu se poate spune ca unul dintre sectoare este mai important decat celalalt. Sorin Minea a declarat ca cea mai indicata masura ar fi reducerea TVA in acelasi timp pentru intregul sector alimentar.
„La ora actuala, am intrat intr-o discutie sterila cu statul pe tema reducerii TVA. Din punctul meu de vedere, este o greteala sa reduci TVA la fructe si legume, inainte de a o reduce la carne. Din punctul meu de vedere, cel mai corect este ca reducerea sa se faca la tot sectorul alimentar, pentru ca daca nu ,vom vorbi, luni intregi vom face experimente si exista o regula: totdeauna cand inchizi un punct din care se scot banii, se deschid altele. Daca vrei sa inchizi toate punctele, deschizi tot. Deci, un TVA pe industria alimentara se face pe tot. S-a facut o reducere la paine, care aduce foarte multi bani, dar nu-mi pot permite sa spun ca aia e mai importanta decat cealalta. Decizia de reducere a TVA este una politica. Noi, industria, facem, nu luam decizii”, este declaratia facuta de acesta.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Conform datelor furnizate de reprezentantii producatorilor din industria carnii, statul pierde anual peste 450 de milioane de euro din cauza evaziunii fiscale la carne si produse din carne, iar Romania se numara printre tarile cu cea mai mare TVA la carne din Europa, numai Danemarca avand un nivel mai mare al TVA, respectiv de 25 la suta. Franta, Croatia, Polonia Cipru au TVA de 5 la suta la alimente, iar Marea Britanie, Irlanda si Malta 0 la suta, restul tarilor inregistrand un nivel intre 6 şi 21 la suta.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News