Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romalimenta: Decizia stupida de a creste salariul minim va deregla piata si scumpi alimentele

romalimenta-decizia-stupida-de-a-creste-salariul-minim-va-deregla-piata-si-scumpi-alimentele

Romalimenta sustine prin vocea presedintelui sau ca majorarea salariului minim este "o decizie stupida", iar aceasta, odata implementata, va "deregla complet piata".


"O decizie stupida de majorare a salariului minim ar deregla complet piata. Salariul minim nu se poate majora, pentru ca asa vrea cineva: ca sa majorezi salariul minim imi trebuie productivitate si sa imi scot banii. Niciun Guvern, nici acesta, nu a inteles ca majorarea salariului minim este o majorare in cascada, pentru ca va trebui sa majorezi toate salariile, nu numai salariul minim. O majorare a salariului minim ar arunca in aer toate salariile, pentru ca trebuie sa ii majorezi si salariul urmatorului angajat. Deci, daca vom avea de la 1 ianuarie o majorare a salariului minim, vom avea si o majorare a pretului carnii si al alimentelor", a afirmat Sorin Minea.
 
In opinia sa, o astfel de decizie ar produce o scumpire a alimentelor de cateva procente, la fel ca in cazul majorarii tarifelor la energie.
 
"Pretul alimentelor s-ar putea majora cu cateva procente in functie de eventuala majorare a salariului minim, care e o prostie. Daca se face majorarea salariului minim din 'poignet' la nivel de minister, atunci producatorii s-ar putea sa fie obligati sa majoreze preturile. Nu e vorba de zeci de procente, e vorba de cateva procente, deoarece apetitul cumparatorului e redus. Ceea ce ridica intr-adevar pretul alimentelor, desi nici aici cu multe procente, sunt gazul si energia electrica, dar care nu au influente la fel de mari ca materia prima, ci una mai redusa, in functie de fiecare fabrica si de ceea ce produce. (...) S-au scumpit curentul electric si gazele in toata Europa, nu numai in Romania, dar ne purtam ca si cum s-ar fi scumpit doar in Romania", a precizat Sorin Minea.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Liderul Romalimenta a subliniat ca pretul materiei prime la majoritatea produselor alimentare nu a crescut, in conditiile in care acesta influenteaza cel mai mult pretul final de vanzare al alimentelor.
 
"Noi, ca asociatie profesionala, nu putem sa preconizam scumpiri, este imposibil. Membrii, fiecare firma, daca doreste sa-si majoreze pretul, o face de sine statator, in functie de calculele pe care le are. La carne, deocamdata, pretul in comunitatea europeana este relativ pe loc, intr-o usoara crestere. Daca nu apare o crestere brusca, pretul va stagna pana undeva prin toamna. (...)

La lapte, dupa cunostintele mele, materia prima nu a crescut si nici cererea nu a crescut, deci e foarte greu de spus daca va creste. Pretul porumbului este mai mic, productia de porumb este foarte mare, lucerna a avut productie mare. Am avut un an bun, imi pare rau ca altii spun ca e un an rau. (...) Practic, tentativa de a creste preturile a existat intotdeauna, iar cei care dicteaza pretul nu sunt procesatorii, ci sunt producatorii agricoli, care cresc pretul la materia prima si automat ne obliga sa majoram si noi pretul. Daca pretul materiei prime ramane constant si se calculeaza doar cresterile date de utilitati, atunci cresterile de preturi sunt reduse, sunt niste cresteri normale, ca sa le spunem asa", a aratat Sorin Minea.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.5 din 9 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016