Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pretul alimentelor, mai mic in luna iulie

Preţurile de consum s-au redus cu 0,07% în iulie faţă de iunie, România înregistrând astfel deflaţie pentru prima dată după august anul trecut, iar rata anuală a coborât pentru a cincea lună consecutiv, până la 5,06%, potrivit datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Ultima dată când preţurile de consum au înregistrat o scădere lunară a fost în august 2008, când inflaţia a avut un nivel negativ de 0,09%.

Principalul determinant al deflaţiei din iulie a fost reducerea preţurilor la mărfurile alimentare , care au scăzut, pe total, cu 0,5% comparativ cu luna precedentă. Astfel, reduceri semnificative de preţuri au fost înregistrate la legume (-3,38%) şi ulei comestibil (-2,74%). Alte reduceri de preţuri au mai fost raportate la fructe proaspete (-1,19%), brânză (-0,45%), lapte (-0,24%), ouă (-0,31%) şi zahăr (-0,09%).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Preţurile la mărfurile nealimentare au crescut în iulie cu 0,14% comparativ cu luna precedentă, în condiţiile în care nu au fost variaţii semnificative de preţuri la această grupă, cu excepţia preţurilor la gaze, care au scăzut cu 5,08% faţă de iunie.

Costurile la servicii au fost cu 0,32% mai mari în iulie faţă de iunie, în principal din cauza preţurilor cu apa, canal şi de salubritate, care s-au majorat cu 1,41% faţă de luna precedentă.

Comparativ cu decembrie anul trecut, inflaţia a fost de 3,07%, preţurile înregistrând o creştere medie lunară în 2009 de 0,4%, comparativ cu 0,6% în aceeaşi perioadă a anului trecut.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016