Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Stiri

Desi preturile au crescut ca urmare a cererii crescute de carne de porc din Europa, care merge la export in tari precum China, Tailanda sau Japonia, crescatorii locali de porci spun ca deocamdata nu au simtit o crestere a veniturilor din cauza pierderilor suferite in ultimele luni.
Pretul carnii de porc a crescut cu o medie de 54% de la inceputul acestui an dupa ce excedentul de carne de porc de pe piata a scazut, marii producatori de carne de porc din UE preferand sa exporte in Asia, potrivit specialistilor din piata.
Marii producatori si exportatori precum Spania, Germania, Danemarca au exportat in Asia cu 20% mai mult decat in aceeasi perioada a anului precedent, ca atare a scazut presiunea pe piata europeana, implicit si la noi“, a declarat, Ioan Ladosi, presedintele Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania.
Alti factori care au contribuit la cresterea pretului carnii de porc este consumul crescut de carne de porc proaspata din perioada verii, un fenomen care are loc in fiecare an.
Procesatorii de carne din piata confirma modificarile aparute asupra preturilor, insa afirma ca pentru unele produse din carne de porc preturile au ramas neschimbate.
Marcel Rusu, proprietarul companie Superstar Com din Radauti, cu activitati in prelucrarea carnii, spune ca preturile s-au stabilizat deja, iar din septembrie se asteapta la o scadere.
Marii producatori si exportatori precum Spania, Germania, Danemarca au exportat in Asia cu 20% mai mult decat in aceeasi perioada a anului precedent, ca atare a scazut presiunea pe piata europeana, implicit si la noi“, a declarat, Ioan Ladosi, presedintele Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Alti factori care au contribuit la cresterea pretului carnii de porc este consumul crescut de carne de porc proaspata din perioada verii, un fenomen care are loc in fiecare an.
Procesatorii de carne din piata confirma modificarile aparute asupra preturilor, insa afirma ca pentru unele produse din carne de porc preturile au ramas neschimbate.
Marcel Rusu, proprietarul companie Superstar Com din Radauti, cu activitati in prelucrarea carnii, spune ca preturile s-au stabilizat deja, iar din septembrie se asteapta la o scadere.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 4 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News