După cotaţiile record atinse de preţul grâului anul acesta pe fondul creşterii cererii din pieţele emergente, a inundaţiilor din Pakistan şi China şi a secetei din Europa şi Rusia, uleiul vegetal pare să urmeze aceeaşi traiectorie.
Cererea mondială de uleiuri vegetale a redus stocurile de astfel de uleiuri la minimul ultimilor 17 ani. Astfel, rezervele de ulei de soia sau de palmier vor scădea cu 12% în următorul an, ca urmare a creşterii cererii şi consumului din China şi India cu 11%, potrivit datelor Departamentului Agricol al Statelor Unite (USDA). Uleiurile de gătit sunt folosite de marile multinaţionale producătoare de alimente Nestle şi Unilever, fiind utilizate într-o gamă de produse care variază de la maioneză la batoane de ciocolată.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Preţurile alimentelor au urcat în septembrie la cel mai ridicat nivel de la începerea crizei în 2008, dând naştere la proteste din Haiti şi până în Egipt. „Economia Chinei creşte şi nu sunt motive pentru care ţara aceasta să cumpere mai puţine alimente în următoarea săptămână, lună sau an. Am reuşit în ultimii 2000 de ani să producem tot mai multă mâncare, dar putem să o facem în continuare într-un ritm suficient de susţinut încât să acoperim cererea venită din China şi alte economii emergente şi să evităm criza?”, a declarat Steve Nicholson, specialist în achiziţii al distribuitorului american de alimente International Food Products Corp, citat de Bloomberg.
Citeste mai mult in Saptamana Financiara
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News