Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Preţuri mai mari în hipermarketuri, agricultorii măresc costurile


Scumpirea carburanţilor nu a făcut decât să pună mai mult "gaz pe foc" în problemele pe care le au agricultorii români, scrie EVZ. Fermierii au pierdut rapid "terenul" câştigat în negocierile purtate cu statul pentru micşorarea accizei la motorină după scandalul carburanţilor din ultima perioadă.
"Motorina este de bază pentru noi. Eforturile noastre pentru diminuarea accizei la motorină tocmai au fost reduse la zero", ne-a declarat Ştefan Nicolae, preşedintele Agrostar. Potrivit acestuia, o astfel de creştere a preţului la motorină,de aproape 28% într- un an, îţi paralizează activitatea. "Fiţi siguri că ce s-a întâmplat acum se va vedea foarte bine în preţul cerealelor în iulie. Eu estimez că va fi o creştere a costurilor cerealelor de cel puţin 5%", a mai spus şeful Agrostar.

În industria alimentară, creşterea preţurilor deja s-a văzut, primele care au făcut această mutare fiind hipermarketurile. De exemplu, legumele şi fructele s-au scumpit deja cu 10-15%. "Aici (la retaileri - n.r.) preţurile deja s-au modificat pentru că la ei transportul mărfii se produce acum", a mai afirmat reprezentantul agricultorilor.

Parcul de tractoare, "pe arătură"

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Potrivit acestuia, nu era de ajuns că România are parcul de tractoare la pământ acum a mai venit şi problema carburanţilor. "Tractoare noi şi performante care consumă foarte puţin nu au decât marile ferme, cei mici încă mai folosesc vechile modele care consumă de trei ori mai mult decât cele de generaţie nouă", a mai spus Nicolae.

Din cauza consumului foarte mare de carburant, factura se încarcă atât de tare după ce se trage linia, încât agricultura pentru micii fermieri devine o luptă cu morile de vânt, iar rezultatul este unul singur - falimentul.

De aceeaşi părere este şi Nicolae Sitaru, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), care spune că orice scumpire ca aceasta va afecta agricultura şi se va vedea în costuri. "Motorina este şi aşa destul de scumpă. Influenţele deciziilor celor din industria carburanţilor se va vedea. Creşteri de preţuri vor fi, dar încă nu pot estima", a mai spus Sitaru.

Producătorii agricoli din România spun că au cerut Ministerului Agriculturii să scadă preţul motorinei la jumătate, dacă nu vor să reducă acciza pentru motorină. Ei invocă şi faptul că subvenţia la motorină este destul de mică, iar aceasta poate fi recuperată de agricultori numai după ce achiziţionează motorina la preţul de la pompă, iar ajutorul de la stat adeseori întârzie, răsturnând planurile fermierilor.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016