Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prime de mentinere si dezvoltare a micilor exploatatii detinute de persoane pana in 40 ani
Aceasta este solicitarea pe care Romania o va adresa Comisiei Europene intrucat aceasta categorie de fermieri nu este eligibila in cadrul masurilor de instalare a tinerilor fermieri.
Nevoia reinnoirii generatiilor implicate in agricultura si a transferului echitabil al activitatii agricole au fost dezbatute cu ocazia celei de-a treia Conferinte Regionale dedicata dezbaterii subiectelor privind implementarea eficienta a Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020, desfasurata la Braila.
In regiunea de dezvoltare Sud-Est, doar 17.830 dintre fermieri au varsta pana in 40 ani, iar din totalul de 112.096 cereri unice de plata inregistrate la APIA mai mult de 51.738 au fost depuse de fermieri cu varsta de peste 60 de ani.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
„Romania propune solutii pentru stabilizarea fermierilor tineri in zonele rurale. In viitor solicitam Comisiei Europene instituirea unor prime de mentinere si dezvoltare a micilor exploatatii detinute de persoane pana in 40 ani. In acest moment, aceasta categorie de fermieri nu este eligibila in cadrul masurilor de instalare a tinerilor fermieri si consider ca acesta este un motiv de discriminare si descurajare tocmai a celor care au inceput cu greu si au luptat pentru a-si mentine viabile exploatatiile chiar daca nu au dimensiunile foarte mari. Abordarea LEADER si utilizarea grupului de actiune locala reprezinta o solutie foarte buna pentru o distributie teritoriala echilibrata a fondurilor de dezvoltare dedicate in mod special tinerilor si fermelor mici si mijlocii”, a declarat secretarul de stat Alexandru Potor, in cadrul intalnirii.
La randul sau, in prezentarea sa, directorul general adjunct al AFIR, Daniel-Eugeniu Crunteanu, a aratat ca proiectele finantate cu fonduri europene prin PNDR 2020 la nivelul Regiunii de dezvoltare 2 Sud-Est Constanta au permis angajarea a peste 570 de oameni in noi locuri de munca, sustinerea financiara pentru instalarea a 1.640 de tineri fermieri, precum si finantarea a 1.200 de antreprenori care dezvolta investitii neagricole in mediul rural.
„Impactul fondurilor europene in dezvoltarea durabila a mediului rural este evident si prin contractarea proiectelor prin care sunt in curs de realizare peste 470 de kilometri de drumuri comunale, peste 220 de kilometri de retele de canalizare si de alimentare cu apa, precum si 21 de gradinite si 4 crese si unitati after school. Avem in acest moment cateva linii de finantare pe care fermierii sau producatorii agricoli le pot inca accesa. Ma refer la submasura 4.1 care ofera sprijin substantial pentru exploatatiile agricole atat pentru cele vegetale, cat si pentru fermele de familie, submasura 6.3 dedicata fermelor mici, dar si submasura 4.2 - procesarea produselor agricole”, a afirmat Daniel Crunteanu.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi