Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Primul siloz nu există în zona Lugojului
Producătorii agricoli din zona Lugojului care doresc să beneficieze de garanţiile guvernamentale oferite prin programul Primul siloz, vor fi nevoiţi să-şi ducă produsele la Sânnicolau Mare, Jimbolia sau Deta, pentru că în împrejurimi nu există niciun siloz licenţiat.
În cadrul programului Primul siloz, agricultorii vor putea să îşi depună marfa într-un siloz acreditat, primind în schimb un certificat de depozit cu care vor putea obţine de la bănci resursele financiare necesare continuării lucrărilor agricole sau plăţii datoriilor restante.
Certificatele de depozit vor putea fi tranzacţionabile şi vor include informaţii cu privire la cantitatea şi la categoria de cereale depusă. Fondul de Garantare va anunţa săptămânal preţul cerealelor. Certificatul de depozit va putea fi utilizat pentru a garanta un credit sau a vinde cantitatea de produse înscrisă în el în cadrul bursei de mărfuri, ca alternative ale tranzacţionării directe de seminţe de consum.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
“Ideea cu acest program este foarte bună, pentru că vine în ajutorul micilor producători care nu au spaţii corespunzătoare pentru depozitare şi pentru a le valorifica atunci când preţul este bun. Din păcate însă, până în prezent, nu există nicio solicitare de acreditare a vreunui siloz în zona Lugojului”, spune Ionică Prohab, şeful Centrului Agricol Lugoj.
La o săptămână după aprobarea normelor metodologice, la primăriile din jurul Lugojului, nimeni nu ştia mai nimic despre program. La Făget, şefa Centrului agricol este pensionată astfel că am fost îndemnaţi să întrebăm la Timişoara. În Topolovăţu Mare, aceeaşi nebuloasă, motivată de faptul că silozul este particular. La rândul lor, reprezentanţii firmei deţinătoare a silozului din Topolovăţ ne-au răspuns sec: “noi avem licenţă de depozitare, nu ne interesează altceva”.
Citeste mai mult in Redesteptarea
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News