Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Principalele prioritati pe Agricultura ale mandatului Romaniei la presedintia Consiliului UE
In mandatul sau de Presedintie a Consiliului Uniunii Europene, Romania va actiona coordonat in cadrul Trio-ului de Presedintii, alaturi de Finlanda si Croatia, asigurand in acelasi timp continuitate cu Trio-ul precedent in atingerea obiectivelor asumate in cadrul Programului de lucru al Consiliului.
La intalnire au participat reprezentantii structurilor asociative din domeniul vegetal si zootehnic, ai federatiilor, asociatiilor, organizatiilor si patronatelor reprezentative din sectorul agricol. Alaturi de ministrul Daea s-au aflat secretarii de stat Daniel Botanoiu, Sorin Claudiu Rosu Mares, subsecretarul de stat Maricel Floricel Dima, secretarul general Ilie Constantin Aprodu, directori si experti ai directiilor de specialitate din cadrul MADR si ai structurilor subordonate.
Intalnirea a fost organizata cu scopul de a disemina etapele pregatirilor tehnice si a regulilor pe care le instituie normele de functionare a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene. Ministrul a afirmat ca Romania este pregatita sa faca fata acestei provocari, constituind in acest sens structuri dedicate la nivelul MADR. Astfel, a fost infiintat Comitetul de Coordonare a activitatii evenimentelor si actiunilor conexe care vor avea loc in timpul pregatirii si exercitarii Presedintiei Romane la Consiliul Uniunii Europene.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
In mandatul sau de presedinte al Consiliului Uniunii Europene, Romania va actiona coordonat in cadrul trio-ului de presedintii, alaturi de Finlanda si Croatia, asigurand in acelasi timp continuitate cu Trio-ul precedent in atingerea obiectivelor asumate in cadrul Programului de lucru al Consiliului.
Gestionarea negocierii pachetului legislativ, prilejuit de reforma Politicii Agricole Comune (PAC) post-2020, in contextul noului Cadru Financiar Multianual 2021-2027, reprezinta principala prioritate a presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene in domeniul agriculturii.
Principalele elemente de pozitie ale Romaniei fata de noua PAC sunt mentinerea structurii cu doi piloni ai politicii, cu masuri anuale de aplicare generala in Pilonul I, masuri sectoriale de piata, precum si masuri de dezvoltare rurala in Pilonul II, continuarea convergentei externe a platilor directe, demersuri sustinute pentru alocarea unui buget consistent, cel putin la nivelul celui actual, respingerea in mod ferm a aplicarii plafonarii.
Ministrul a enumerat vizitele primite si intalnirile din marja Consiliului Agrifish cu ministri omologi pentru a impartasi puncte de vedere asupra PAC, precum si asupra gestionarii presedintiei Consiliului UE, prin schimbul de cunostinte si expertiza.
In cadrul intalnirii, ministrul Daea a declarat ca preluarea presedintiei este o responsabilitate care implica un efort de consolidare a unei viziuni nationale asupra viitorului Uniunii Europene si de crestere a capacitatii administrative necesare pentru exercitarea acestui mandat.
Ministrul a precizat ca PAC va pune un accent puternic pe valorificarea potentialului in materie de cercetare, inovare, formare si utilizare a serviciilor de consiliere, pentru a imbunatati grija fata de mediu si clima, inclusiv prin utilizarea mai eficienta a resurselor.
Exercitarea de catre Romania a presedintiei Consiliului Uniunii Europene reprezinta o buna oportunitate pentru MADR de a organiza o serie de actiuni de informare si promovare a politicilor aplicate in domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale, pentru a face cunoscute produsele agroalimentare romanesti, atat pe plan intern, cat si pe plan international.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi