Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prioritatile Ministerului Agriculturii pentru 2014-2016
In perioada 2014-2016, Ministerul Agriculturii are cateva directii principale, carora le va da prioritate in perioada ce urmeaza. Cateva dintre acestea ar fi sistemele de irigatii, cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene, imbunatatirile funciare si asigurarea securitatii alimentare. In viitorul apropiat, trebuie elaborat cat mai eficient, Programul National de Dezvoltare Rurala. Acestea fac parte din obiectivele strategiei fiscal bugetare 2014-2016, intocmita de Guvern.
In proiectele prevazute a fi derulate de Minister, se va continua dezvoltarea sistemelor de irigatii, reabilitarea sistemului de imbunatatiri funciare si se va extinde si moderniza infrastructura de imbunatatiri funciare.
„Irigatiile reprezinta un factor principal in obtinerea de productii ridicate si relativ stabile de la an la an cu implicatii favorabile in asigurarea securitatii alimentare a populatiei si crearii de disponibilitati la export de produse agricole. Avand in vedere consumul mare de energie electrica folosita pentru pomparea apei de irigat s-a initiat elaborarea unui proiect care sa prevada solutii de alimentare a sistemelor de irigatii prin care sa se diminueze consumurile mari de energie. Proiectul se desfasoara pe trei directii: punerea in functiune a sistemelor de irigatii cu alimentare gravitationala existente (200 mii ha); gasirea de solutii de alimentare gravitationala a sistemelor de irigatii din suprafata viabila economic de 1,5 milioane hectare; proiectarea de noi sisteme cu alimentare gravitationala folosind surse locale de apa”, se relateaza in strategia fiscal bugetara a Guvernului.
Printre obiectivele stabilite, urmeaza a fi realizate lucrari care sa cinduca la mentinerea fondului funciar cu folosinte agricole, pastrarea echilibrului ecologic si social al zonei de influenta a investitiilor, dar si diminuarea factorilor de risca naturali in scopul cresterii capacitatii de productie a terenurilor agricole prin lucrari de imbunatatiri funciare, prin sustinerea financiara a unor cheltuieli pentru intretinerea, repararea si exploatarea de desecare-drenaj.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Sursa foto: www.sxc.hu
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura