Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Procedurile greoaie ii descurajeaza pe fermierii care vor sa acceseze fonduri europene

procedurile-greoaie-ii-descurajeaza-pe-fermierii-care-vor-sa-acceseze-fonduri-europene

Anul acesta, autoritatile isi propun sa atraga fonduri de 3,2 miliarde de euro pentru sectorul agricol.


Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anuntat la inceputul acestei saptamani ca Romania isi propune sa acceseze in acest an 3,2 miliarde de euro de la Uniunea Europeana pentru agricultura, fata de 3,3 miliarde de euro anul trecut, insa procedurile greoaie ii descurajeaza pe potentialii beneficiari.
 
„Si noi, si Comisia Europeana, si cu atat mai mult oamenii de jos au realizat ca o serie intreaga de proceduri sunt foarte grele. Unele dintre ele te aduc in pragul disperarii si al renuntarii de a mai urma un asemenea drum. Suntem intr-o inÅ£elegere deplina cu Comisia Europeana, care a avut multe initiative privind usurarea procedurilor. Si noi avem, la fel, norme interne care, unele, au sfidat imaginatia si a trebuit sa le corectam pentru a putea intra in planul executiei cu o anumita viteza. S-a facut si mai trebuie facut, inclusiv Comisia Europeana e constienta de acest lucru. Nu este data, prilej, in care sa nu discutam despre modul concret in care sa schimbam ce trebuie, astfel incat sa realizam ce ne-am propus fiecare”, a declarat seful MADR.
 
La finele anului trecut, acestsa declara ca fondurile europene pentru agricultura care au intrat in Romania in 2017 se ridica la 3,3 miliarde de euro, ceea ce este un rezultat bun.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
„Cresterea gradului de absorbtie al fondurilor europene este cel de-al doilea obiectiv pe care l-am realizat, dupa un grad de absorbtie de 99,9% pe FEGA. La FEADR, fondul care sustine PNDR, ne-am propus 1,550 miliarde de euro si mai avem o cerere de restituire in valoare de 627 de milioane euro. Aceasta suma si cu cele primite in tara pana la aceasta data aduce Romania la o suma de 3,33 miliarde de euro din fondurile europene pentru agricultura. Un rezultat bun, onorant, onorabil, dar care ne solicita in continuare multa atentie, multa munca si staruinta in asa fel incat sa ne facem datoria”, a mai spus Daea.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016