Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Procesatorii de legume-fructe, nemultumiti in continuare de cheltuielile pentru ambalajele din sticla

procesatorii-de-legume-fructe-nemultumiti-in-continuare-de-cheltuielile-pentru-ambalajele-din-sticla

Avand in vedere ca dupa anul 2015, unitatile de procesare trebuie sa achite tariful de 2 lei/kg, acestia se confrunta cu cheltuieli la limita costurilor, pretul pe produs descurajand activitatea, ducand chiar la inchiderea fabricilor de procesare legume/fructe.


Petre Daea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, i-a primit la sediul institutiei pe reprezentantii Organizatiei Interprofesionale pentru Produsele Agroalimentare (OIPA) legume-fructe. La intalnire au participat experti ai Autoritatii de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala – Directia Generala Dezvoltare Rurala, ai Agentiei de Plati pentru Interventie in Agricultura, ai Agentiei de Plati pentru Finantarea Investitiilor Rurale, precum si personalul tehnic din cadrul Directiei Generale de Politici Agricole a MADR.
 
In cadrul intalnirii, a fost evidentiata o situatie dificila cu care se confrunta procesatorii de legume si fructe, respectiv taxele pe care acestia sunt nevoiti sa le suporte anual pentru ambalajele din sticla (borcane si sticle) care sunt introduse in comercializare. Avand in vedere ca dupa anul 2015, unitatile de procesare trebuie sa achite tariful de 2 lei/kg, acestia se confrunta cu cheltuieli la limita costurilor, pretul pe produs descurajand activitatea, ducand chiar la inchiderea fabricilor de procesare legume/fructe.
 
La acest subiect au fost facute precizari de catre reprezentantii Ministerului Mediului – Directia Generala Deseuri si ai Agentiei Fondului de Mediu, iar la sugestia ministrului Petre Daea, procesatorii de legume–fructe au fost invitati, ca in cel mai scurt timp, sa transmita in scris propuneri pentru a se regla aceasta situatie astfel incat sa fie pastrat nivelul de competitivitate. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

O alta tema de pe agenda zilei a vizat urgentarea acordarii sprijinului pentru suprafetele cultivate cu tomate destinate industrializarii. In acest sens, reprezentantii Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura vor prezenta Ministerului o situatie referitoare la stadiul depunerii documentelor pentru sprijinul cuplat, iar conducerea MADR va face precizarile privind masurile care se impun.
 
Din nefericire, nu toti si-au depus documentele, MADR solicitandu-le urgentarea depunerii, pentru a incepe acordarea subventiei. Pana la aceasta data, din cele 234 de solicitari pentru sprijin cuplat pentru tomate destinate procesarii, circa 137 de beneficiari sunt in proces de clarificare sau nu au depus documentatiile complete la APIA.
 
In cadrul sedintei s-a discutat si posibilitatea deschiderii in perioada imediat urmatoare a unei sesiuni pe masura 4.1, cu scopul de a sprijini constructia de sere si solarii pentru cultura de legume in spatii protejate, sector cu valoare adaugata mare. Expertii din cadrul DGDR AM-PNDR le-au precizat reprezentantilor veniti la discutie la sediul MADR faptul ca aceasta propunere este in analiza la nivelul Autoritaţii de Management, fiind deja in plan deschiderea in acest an a unei sesiuni pentru investitii complexe (in constructii–montaj) care includ şi proiectele de investiţii in spaţii protejate, fapt ce ar putea raspunde şi solicitarii reprezentanţilor acestui sector.
 
Cuantumul alocarii si perioada de lansare a sesiunii sunt condiţionate de finalizarea evaluarii de catre AFIR a proiectelor depuse in anul 2017 şi de realocarea propusa pentru aceasta submasura in cadrul modificarii in curs a PNDR. Totodata, alocarea sesiunii 2018 aferente sm 4.1 va ţine cont de distribuirea echilibrata a fondurilor intre sectorul zootehnic, vegetal şi zona montana.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton