Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Procesele cauzate de iaurturile Activia au obligat Danone sa plateasca 35 milioane de dolari

Tags: danone

Beneficiile pe care le produc diversele ingrediente probiotice din iaurturi sunt puse sub semnul intrebarii, scrie presa din SUA. Motivele ar fi doua: un nou studiu relativizeaza laudele producatorilor privind beneficiul probioticelor, iar compania Danone a platit 35 milioane de dolari ca sa evite procesele intentate de mai multe persoane din SUA care acuzau reclama falsa la iaurturile-minune. Danone este lider mondial pe piata iaurturilor, este lider si in Romania, cu o cota de piata de circa 64% pe acest segment.


Presa americana a relatat pe larg, zilele acestea, dezbaterea privind existenta sau inexistenta beneficiilor in urma consumului de iaurturi imbogatite cu probiotice. Probioticele sunt micro organisme vii, care ar putea sa aiba un aport la starea de sanatate daca ar fi consumate indeajuns, spun specialistii in alimentatie.

O privire peste studiile publicate in ultimii ani de cercetatori independenti din strainatate arata ca, de fapt, nu poate fi demonstrat ca prezenta probioticelor – precum L. cassei imunitas ori Bifidus regularis – in alimente ar avea asupra consumatorilor
efectele anuntate in reclame. Cu alte cuvinte, in ciuda textelor publicitare care pretind ca "s-a dovedit clinic", nu este clar ca iaurtul cu probiotice intareste sistemul imunitar ori ajuta tranzitul intestinal.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Chiar un raport de anul trecut condus de Academia Americana de Microbiologie – sustinut financiar si de Danone – arata negru pe alb: "Pana acum, nu exista nici o dovada clara ca este benefica modificarea mediului microbiotic la o persoana sanatoasa. (...) Eficienta tratamentelor probiotice inca nu a fost determinata". si Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania (APC) a avertizat, in mai multe randuri, ca "produsele lactate probiotice nu sunt intotdeauna atat de bune pe cat li se face reclama", ba chiar pot face rau pentru ca nici un studiu nu a stabilit cantitatea necesara pentru ca efectele sa fie pozitive.

Citeste mai mult in Romania Libera
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016