Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Producatori: Hipermarketurile vor inlocui taxele eliminate de Codul de Bune Practici cu altele noi


Marii producatori alimentari nu cred ca hipermarketurile vor respecta Codul de Bune Practici, aprobat in 16 septembrie, si ca vor renunta la taxele actuale numai pentru a le inlocui cu unele noi, noteaza NewsIn. Grigore Horoi, presedintele Agricola International Bacau, companie producatoare de preparate si carne de pasare, a declarat, pentru agentia citata, ca nu crede ca legea Codului de Bune Practici privind produsele alimentare va determina marile retele de magazine sa nu mai aplice taxele care nu tin de actul de comert, considerand ca acestea vor fi inlocuite cu taxe de marketing. "Ma indoiesc ca legea Codului de Bune Practici va produce efectele promise, deoarece taxele eliminate prin intermediul acestui cod vor fi sigur inlocuite de alte taxe, pe care ei vor sustine ca sunt legate de actul comercial. Probabil vor inventa taxe de marketing noi", a explicat Horoi.

Acesta a adaugat ca nu crede ca actuala forma a Codului poate duce la scaderea pretului produselor alimentare, considerand ca singurele modalitati pentru a avea acest rezultat ar fi inlaturarea tuturor taxelor aplicate producatorilor, dar si reducerea TVA-ului pentru produsele alimentare. "Nu cred ca vor scadea preturile la alimente in urma aplicarii acestui cod, si, mai mult decat atat, nu pot sa scada cu 30% asa cum spun autoritatile, pentru ca taxele acestea care sunt scoase prin lege nu reprezinta mai mult de 15-20% din pretul produselor la raft. Dupa parerea mea, daca chiar se doreste o reducere a preturilor, ar trebui sa fie inlaturate toate taxele aplicate producatorilor, iar marile magazine sa isi realizeze profitul doar din adaosul comercial. In plus, ar trebui luata si masura reducerii TVA-ului aplicat produselor alimentare, care ar fi intradevar o solutie pentru scaderea preturilor", a adaugat presedintele Agricola International Bacau.

O lege incompleta Adrian Nicolaescu, directorul de marketing al Caroli Foods, companie producatoare de mezeluri, considera de asemenea ca atata vreme cat legea nu limiteaza taxele ce pot fi impuse producatorilor de marile retele de magazine, acestia din urma pot introduce taxe noi, care sa le inlocuiasca pe cele interzise de lege. Cu toate acestea, el a adaugat ca, prin intermediul legii Codului de Bune Practici, mezelurile ar putea ajunge sa se ieftineasca cu 5-10 procente. "Ar trebui ca pe la sfarsitul anului sa apara efectele acestei legi si varianta care ar fi benefica pentru toata lumea ar fi aceea de a se produce o ieftinire de pana la 10%. Mai mult nu cred ca se poate realiza, pentru ca taxele nu reprezinta mult peste aceste 10 procente din pretul produselor", a explicat Nicolaescu.

Daniel Dumitrescu, directorul de marketing al companiei producatoare de mezeluri Aldis Calarasi, a declarat ca se asteapta ca legea Codului de Bune Practici privind produsele alimentare sa aiba efecte, in sensul scaderii preturilor, la inceputul anului viitor. "Este clar ca legea comercializarii produselor alimentare prin reglementarile pe care le aduce in relatia producator-comerciant va duce la reducerea preturilor. Aldis se va inscrie cu siguranta pe aceasta linie. Primele efecte se vor vedea cel mai devreme la finele lui ianuarie pentru ca pana la sfarsitul anului sunt valabile contractele anuale deja incheiate dupa care urmeaza negocierile pentru anul viitor”, a explicat Dumitrescu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


Constantin Boromiz, directorul general al Boromir, companie producatoare din industria de panificatie, a declarat, pentru NewsIn, ca atata timp cat prin Codul de Bune Practici nu se impune o limita privind taxele ce pot fi cerute producatorilor, retailerii pot sa inventeze orice taxa doresc. Boromiz a adaugat ca asteapta promulgarea legii de catre presedintie, pentru a face aprecieri asupra ieftinirilor ce ar sa apara la produsele de panificatie. "Fiecare jucator lupta sa isi realizeze planul de rentabilitate, iar pe producatori nu ii obliga nimeni sa isi comercializeze produsele in supermarketuri daca sunt nemultumiti de anumite aspecte. Marile retele ocupa 30% din piata produselor alimentare, asa ca producatorii au posibilitatea de a vinde oricand produsele prin alte mijloace", a spus Constantin Boromiz.

Citeste mai mult in Ziua
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016