Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Producatorii agricoli cer Executivului un buget de cel putin 3,5% din produsul intern brut
Producatorii agricoli cer Executivului un buget de cel putin 3,5% din produsul intern brut (PIB), suma echivalenta cu 20,26 miliarde de lei, (5,1 miliarde de euro), bani care ar trebui sa acopere atat plata subventiilor restante cat si finantarile anului in curs. Urgentele bugetului ar fi plata subventiilor din agricultura, mentinerea nivelului actual de sustinere in cazul legii creditului agricol, achitarea subventiilor datorate fermierilor, restante pe anul trecut, precum si plata subventiilor la hectar din fonduri UE fara intarziere.
Federatia Nationala a Producatorilor Agricoli din Romania (FNPAR) mai solicita reducerea pretului la motorina folosita in domeniu cu 50%, grabirea finantarii proiectelor derulate cu fonduri europene si scutirea de la plata dobanzilor, pe o anumita perioada, pentru creditele destinate investitiilor.
"De banii din bugetul Agriculturii depinde mentinerea activitatilor agricole pe linia de plutire in acest an exceptional, in care vorbim de o adevarata criza economica mondiala", au declarat reprezentantii fermierilor. Totodata, federatia pledeaza pentru sprijinirea agricultorilor care produc pentru a vinde pe piata, realizarea de investitii pentru dezvoltarea sistemului de irigatii si pentru extinderea suprafetelor impadurite, mai ales in zona de sud a tarii.
"Reducerea fiscalizarii excesive a ajutoarelor acordate agricultorilor, specializarea CEC ca banca a agricultorilor, redarea catre asociatiile producatorilor a pietelor de gross, eliminarea concurentei neloiale, determinata de accesul pe piata al produselor provenite din tarile membre UE care nu respecta normele comunitare, diminuarea ponderii economiei subterane in cazul produselor agroalimentare", sunt alte puncte pe lista de solicitari ale FNPAR.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Romania Libera
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News